Kemény ígéretet tett a Világkupa-győztes vízilabdások kapitánya

2018. 09. 17. 09:02  |  VÍZILABDA

Mint kifejtette, a rosszul sikerült Európa-bajnokságot követően - amelyen a nyolcadik helyen végeztek - sokat változtattak, s ezekre a játékosok jól reagáltak.

A szerbek elleni, elődöntőbeli győzelem volt az első lépcsőfok, a Világkupa-győzelem pedig még egy - véli Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint ezzel a sikerrel jelezték, hogy számolni kell a magyarokkal, s nem szabad leírni őket.

 
„Nagyon jó érzéseim voltak a vízbe ugrás előtt, éreztem a fiúkon, hogy nagyon koncentráltak és tudnak még hozzátenni ahhoz, amit az elmúlt napokban láttunk tőlük” – nyilatkozta az ausztrálok elleni győzelem után a magyar szövetség honlapján Märcz Tamás szövetségi kapitány.
 
Hozzátette, az összpontosítás, az odafigyelés mellett szervezettséget és a tudatosságot is látott csapatán.
 
„Örülök, hogy sikert ért el ez a társaság és győzni tudott. Nagyon szép dolog döntőbe jutni, azonban nyerni még nehezebb, egy külön műfaj, de most sikerült, ráadásul egy fontos tornagyőzelmet zsebeltünk be a nyári időszak után” – folytatta az edző.
 
Mint kifejtette, a rosszul sikerült Európa-bajnokságot követően - amelyen a nyolcadik helyen végeztek - sokat változtattak, s ezekre a játékosok jól reagáltak.
 
„Az elődöntőben a szerbek felett aratott diadal az első lépcsője volt annak a munkának, amit nyáron kezdtünk el, ez a döntő pedig már egy újabb lépcsőfoka. Ez nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a világ legjobb csapata, hanem azt, hogy át lehet lépni realitásokat, amely ezen a tornán bizonyítást is nyert, hiszen a horvát és a szerb válogatott egyaránt magasan esélyese volt ennek a világkupának, mégsem jutott a fináléba” – vélekedett Märcz.
 
A kapitány úgy fogalmazott, ezzel a sikerrel jelezték, hogy számolni kell a magyarokkal, s nem szabad leírni őket.
 
„Ez egy út kezdete, magasra tettük a lécet, de folytatjuk a megkezdett munkát, dolgozunk sokat, ez pedig előbb-utóbb kifizetődik” – szögezte le.

Legfrissebb hírek