FTC: BL-főpróba a bajnokságban

2018. 11. 27. 12:12  |  VÍZILABDA

Minden fronton Fradi-Eger.

A pénteki Szuperkupa előtt a bajnokságban vár rangadó a Ferencváros férfi vízilabdacsapatára, amely az Egert fogadja a Komjádi uszodában.
Harmadik felvonás. Az idei szezonban az Eger lesz az a csapat, amellyel a legtöbbször néz majd farkasszemet, hiszen a Magyar Kupában már kétszer találkoztak, és jön még két-két meccs a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, mivel mindkét porondon egy csoportba kerültek a hevesiekkel. 
 
A már említett Magyar Kupa párharcig nem is kell olyan sokat visszamenni az időben, ugyanis nincs két hete, hogy a Ferencváros kettős győzelemmel, 27-17-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe. A második meccs után azonban Varga Zsolt óva intett attól mindenkit, hogy elbízza magát a következő Eger elleni összecsapásra. „Nincs ekkora különbség a két a csapat között, hiszen egyik mérkőzést sem tízgólos különbséggel nyertük meg. Nyilván egy idő után, amikor megnő az előny, akkor a másik együttes visszább vesz tempóból, mivel úgy érzi, hogy nincs esélye fordítani. Ezek után azt mondom, hogy reálisabb az első meccs képe és eredménye.” – mondta vezetőedzőnk. 
Azt a találkozót 12-9-re sikerült megnyerni a FTC-nek, úgy hogy az Eger 5-4-re még vezetett a második negyedben, de a Fradinak sikerült fordítania. Ezután jött az a visszavágó, ahol a Fradi már az első percekben demoralizálta ellenfelét, melyet így 15-8-ra sikerült legyőzni. 
 
Ezekből az eredményekből lehet erőt és önbizalmat meríteni, de abba a hibába nem szabad esni, hogy lebecsüljék riválisukat. Varga Zsolt szerint „jó BL-csapat” az Eger, amely a Fradihoz hasonlóan veretlen a bajnokságban hat forduló után, a Bajnokok Ligájában pedig szintén hat ponttal áll. Dabrowski Norbert együttese ugyanúgy a Dinamo Moszkva és a Steaua Bukarest ellen győzött, mint a Ferencváros. 
 
E.ON FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Alapszakasz 7. forduló, 2018.11.27., kedd, 18:30
FTC-TELEKOM WATERPOLO – ZF-EGER
Jegyár: 1000 ft

Élő közvetítés: M4 Sport 

Legfrissebb hírek