Ellenfeleket kapott a magyar pólóválogatott az Európa Kupában

2018. 02. 19. 09:09  |  VÍZILABDA

Az Európa Kupa első kiírásában a három selejtezőcsoport továbbjutói szerepelhetnek a nyolcas döntőben.

Az olimpiai címvédő szerb és a világbajnok horvát csapatot is elkerülte a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa Kupa nyolcas döntőjének vasárnapi besorolásán.

 
Az európai szövetség (LEN) késő esti tájékoztatása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese Olaszországgal, Görögországgal és Spanyolországgal szerepel majd azonos csoportban.
 
A másik négyesben a szerbek és a horvátok mellé Franciaország és Montenegró került.
 
„Örülök a csoportnak, mert egyrészt esélyünk van jó eredményt elérni, másrészt játszhatunk a nagyon erős olaszokkal, ami kiváló erőfelmérő lesz” – nyilatkozta a magyar szövetség (MVLSZ) honlapján Märcz Tamás.
 
Az Európa Kupa első kiírásában a három selejtezőcsoport továbbjutói szerepelhetnek a nyolcas döntőben, a két csoport első helyezettjei végül a fináléban, a másodikok pedig a bronzmérkőzésen csapnak össze.
 
A tornát április 5. és 8. között rendezik, a helyszínt később jelölik ki, de az MVLSZ információja szerint vélhetően Torinóban lesznek a mérkőzések. A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.
 
A magyar válogatott a Kecskeméten rendezett selejtezőtornán Franciaországot, Spanyolországot, Romániát és Georgiát megelőzve az első helyről jutott tovább.
 

Legfrissebb hírek