Csak egy játékossal lehetne jobb a Juve Dybala helyén

2019. 02. 12. 19:09  |  NEMZETKÖZI FOCI

Az argentin lehetséges távozásáról beszélt a sportigazgató.

A Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici La Gazzetta dello Sportnak adott interjút csapata Atlético Madrid elleni összecsapása előtt. Beszélt Cristiano Ronaldoról, Paulo Dybaláról, és hogy egyedül Leo Messi lenne logikus pótlás az argentin támadó helyén.
 
- Ha Ronaldót félretesszük, az igazolás, amire a legbüszkébb vagyok az Dybala, - mondta Paratici. – Azért érkezett, hogy pótolja [Carlos] Tévezt. Éppen csak BL döntőt játszottunk, és elköltöttünk 40 millió eurót egy csatárra a Palermóból, aki 13 gólt szerzett. Ez egy olyan üzlet, ami álmataln éjszakákat okoz. Másrészről, a játékosok, akiktől a legnehezebb volt megválni, [Fernando] Llorente és Alessandro Matri volt. Ők azok a típusú játékosok, akiknek nem akarod elmondani, hogy el kell adnod őket. Pogba? Tudtuk, hogy nem utasíthatjuk vissza azokat az ajánlatokat örökké. Kétlem, hogy visszatérne, nagyon nehéz lenne. De Pirlo volt a legjobb, akit valaha láttam. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen játékos a következő 35 évben. Úgy látta a pályát, mintha keresztülrepült volna rajta, hihetetlen szögeket talált.
 
A Juve BL ellenfeléről, az Atléticóról Paratici megjegyezte: “Nagyszerű csapat, de őszinte leszek: A Juve ma más szinten van Európában. Keményen dolgoztunk, csak Isten tudja, mennyire, hogy azt érezhessük, a legjobbak között vagyunk. Ha az ambícióink megnyerni a BL-t, nem szabad alsóbbrendűnek érezni magunk. Ennek a Juvénak nem szabad lenézni senkit, de félnie sem kell senkitől.”
 
Végül a Juve sportigazgatója kitért Dybala esetleges távozására is, miután Cristiano Ronaldo árnyékában találta magát a portugál érkezése óta. 
 
- Dybala marad. A Juve csak akkor ad el játékost, ha menni akar. Az egyetlen, aki fejlődés lenne Dybalához képest, az Messi, talán, még Neymarral is kétségeim lennének. Dybala mindig melletted áll, minden meccsen játszik, és amikor nézed, látod a személyiségét, - zárta szavait Paratici.
 
Az argentin a Parma elleni döntetlen alkalmával végig a padon ült, míg a Sassuolo ellen az utolsó hét percre állhatott be. Bár a csapat edzője taktikai okokkal magyarázta, többek szerint büntetésből nem játszhatott a támadó. Ezt a feltételezést erősíti, hogy Ronaldo az argentin ikonikus gólörömét is használta találatakor, amivel többek szerint ki akart állni csapattársa mellett az edzővel szemben. 

Legfrissebb hírek