Schweinsteiger-MU: hivatalos a nyár üzlete!

2015. 07. 11. 15:10  |  NEMZETKÖZI FOCI

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke megerősítette a világbajnok, BL-győztes középpályás, Bastian Schweinsteiger Manchester Unitedhez átigazolásának hírét szombaton, kora délutáni sajtótájékoztatóján.

"Bastian jelezte felénk, hogy pályafutása vége felé új kihívást szeretne magának. A Manchester United bejelentkezett érte, és sikerült megegyeznünk az illetékesekkel. Sajnálom a távozását, mert óriási érdemeket szerzett a Bayernnél. Csak a legjobbakat tudom kívánni neki. A legjobb barátságban váltunk el tőle."

Schweinsteiger 12 és fél éves szolgálat után vált. Az győzhette meg, hogy ismét együtt dolgozhat Louis van Gaallal, akivel 2010-ben duplázni tudott a Bayernnel (bajnoki cím, kupacím). A holland edző volt az, aki annak idején szélsőből belső középpályást faragott belőle.

Az MU hisz abban, hogy a 30 éves német sztár lesz az új vezéregyéniség a csapatban, több tízmillió eurót költ erre az üzletre. A Bayern mintegy húszmilliót, a játékos három év alatt mintegy 30 milliót kasszírozhat euróban számolva.

Előzmények:

A Bayern döntött, eladja Schweinsteigert - Bild

 Az MU eddigi nyári igazolásai:

Bastian Schweinsteiger, középpályás, 18 millió euró, Bayern
Memphis Depay, támadó, 27,5 millió euró, PSV
Matteo Darmian, jobbhátvéd, 18 millió euró, Torino

Legfrissebb hírek