Eléggé komoly bejelentést tettek a Vidi új stadionjáról

2018. 10. 02. 14:40  |  MAGYAR FOCI

Fővárosi rivális ellen lesz az első bajnoki!

Hivatalosan is az utolsó szakaszához érkezett a székesfehérvári Sóstói Stadion kivitelezése: a műszaki átadás után kedden megkezdődött a használatbavételi engedélyeztetési eljárás – közölte a székesfehérvári önkormányzat az MTI-vel.
 
A közleményben hangsúlyozták, hogy a biztonság és a minőség a két kulcsszó, ezeknek kell megfelelnie a megújult stadionnak, amely a mérkőzések mellett modern technikával felszerelt közösségi térként is szolgálja majd a városlakókat. Felidézték, hogy a nagyberuházás szervesen kapcsolódik ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg a városrészben.
 
A kivitelező 2016 novemberében vette át a munkaterületet, a projektet azonban jelentősen hátráltatta a régi stadion – eredetileg megtartandó, felújítandó – főépületének statikai problémája. Az épületrészt elbontották, ami 900 millió forintos, előre nem látható többletkiadást jelentett.
 
A bajnok Mol Vidi FC új otthona 13,98 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg és már az UEFA szigorított, négyes kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont.
 
Az önkormányzat azt szeretné, ha mielőbb – minden engedély birtokában – hazai környezetben léphetne pályára a Vidi. A fehérvári gárda legközelebb vasárnap az MTK Budapestet fogadja, azt a találkozót még Felcsúton, a Pancho Arénában rendezik.
 
Az MLSZ honlapja szerint a hatodik fordulóból elhalasztott, Újpest FC elleni találkozót november 21-én 20.15 órakor pótolják, és annak helyszíneként már a Sóstói Stadion van megjelölve.

Legfrissebb hírek