Először Erdélyben: meglehet a 6/6 a magyar profi öklözőnek

2018. 04. 10. 10:56  |  KÜZDŐSPORTOK

Bacskainak tíz hónapos profi karriere alatt ez már a hatodik összecsapása lesz, de ez egyáltalán nem zavarja.

Hatodik profi mérkőzésén hatodik győzelmére készül Bacskai Balázs ökölvívó, aki pénteken a Felix Promotion International első erdélyi nemzetközi rendezvényén, Nagyváradon az ukrán Dmitro Szemerninnel csap össze.

 
Az amatőrként Európa-bajnok Bacskai az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden úgy fogalmazott, a tíz menetre tervezett találkozón nehézséget fog jelenteni számára, hogy ellenfele balkezes.
 
„Nem fekszenek nekem a balkezesek, ráadásul magasabb is nálam" - mondta riválisáról a magyar ökölvívó.
 
A 30 éves sportoló külön felhívta a figyelmet arra, hogy Szemerin gyakran "bedobja a fejét", azaz nagyon oda kell figyelnie, hogy ne fejeljenek össze a mérkőzésen.
 
„Rácz Félix az elején elmondta, nagyobb tempó lesz itt, mint az amatőrök között, sok találkozót fogok vívni. Ezt nem bánom, mert így folyamatosan meccsben maradok" - jelentette ki a magyar bokszoló. Véleménye szerint a gálát kísérő nagy érdeklődés jó, mert minden összecsapáson vannak olyan hullámvölgyek, amikor nagy szüksége van a közönség támogatására.
 
A középsúlyú Bacskai legutóbb februárban lépett szorítóba a tanzániai Meshack Mwankemwa ellen, akit az ötödik menetben technikai kiütéssel győzött le.
 

Legfrissebb hírek