Birkózó-vb: nagyon komoly dicséretet kapott Budapest

2018. 11. 07. 12:25  |  KÜZDŐSPORTOK

Sportolóink is kitettek magukért.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, Nenad Lalovic "a valaha volt legjobbnak" nevezte az októberi, budapesti világbajnokságot az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.com szakportálnak.
 
"Bátran mondhatom, hogy Budapest a valaha volt legjobb vb-t rendezte" - jelentette ki a szerb sportvezető. "Több mint 140 ország vett részt és több mint 35 televíziós csatorna közvetítette élőben az eseményeket. A 850 birkózó 933 küzdelem során mérte össze erejét, melyeken rendkívül magas színvonalú volt a bíráskodás, a küzdelmek mindegyikét a fair play jellemezte".
    
Lalovic úgy vélte, a magyarok nagyon jó rendezőnek bizonyultak, de szerinte a fejlődés elsősorban a szabályoknak köszönhető, mert az utóbbi években sokat változott a sportág. Hangsúlyozta, a kiemelés, a passzivitás büntetése, a zene- és fényshow is hozzájárult ahhoz, hogy ez az esemény ilyen hatalmas sikert aratott.
    
Az UWW vezetője szerint a birkózás felfelé tart. Úgy gondolja, azok, akik néhány évvel ezelőtt néztek birkózást és a mostani világbajnokságot is megtekintették, óriási különbséget láthattak.
 
 

 

Legfrissebb hírek