Sopron: meglett a 11. arany, távozik az edző

2017. 05. 09. 03:45  |  KOSÁRLABDA

Távozik posztjáról Sterbenz László vezetőedző, akinek az irányításával az Uniqa Sopron női kosárlabdacsapata csütörtökön megszerezte 11. bajnoki címét.

A fináléban a Szekszárdot 3-1-re verő együttes hétfői tájékoztatása szerint a sikertréner - aki az elmúlt három idényben három bajnoki címet és két kupaaranyat szerzett a csapattal - még egy évig érvényes szerződését a klub kezdeményezésére megszüntetik.
 
Helyére a spanyol Roberto Iniguez érkezik, akivel 2019-ig állapodtak meg. A 49 éves szakember 2012-ben Euroligát nyert a Valenciával, emellett két Euroliga-döntőt vívott a török Fenerbahcéval és egyet az orosz Orenburggal. Csapataival bajnoki címet szerzett Spanyolországban és Törökországban, Magyarországon pedig két, szintén spanyol segítőjével áll majd munkába.
 
"Az edzői stábtól egyértelműen azt várjuk, hogy a következő két év alatt honosítsák meg azt az iskolát, amely a spanyol kosárlabdát jellemzi, kiemelten foglalkozzanak a nálunk felhalmozott fiatal generáció egyéni képzésével és juttassák csapatunkat újra az európai kosárlabdázás jegyzett csapatai közé" - jelentette ki Török Zoltán ügyvezető.
 
Az eddigi segédedző, a sokszoros válogatott Seres Éva a jövőben a Novomatic Aréna vezetőjeként és utánpótlás-trénerként segíti a klubot.
 

Kosárlabda NB I: vége a középszakasznak, negyeddöntő párosításai " KOSÁRLABDA › Férfi NB I

A fehérvári találkozó első két negyedében a vendég körmendiek igyekeztek tartani a lépést a házigazdákkal, utóbbiak viszont a kilenc ponttal megnyert harmadik felvonásban elhúztak, és végül a száz pontot is túldobva győztek. A felsőház másik csütörtöki összecsapásán a jól hajrázó Falco KC Szombathely hazai környezetben jobbnak bizonyult a Zalaegerszegnél.

Ami a játékoskeretet illeti, a csapatban marad a kapitány Fegyverneky Zsófia - aki 2020-ig szóló szerződést írt alá -, továbbá a magyar állampolgársággal is rendelkező Turner Yvonne, valamint Weninger Virág, Dubei Debóra, Határ Bernadett és a szerb Aleksandra Crvendakic. Érkezik a Salamancától a 20 éves spanyol Angela Salvadores, akit korábban az év európai utánpótlás-játékosának választottak, visszatér az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes Jelena Milovanovic, és csatlakozik a kerethez a szintén szerb Tina Jovanovic is, aki az előző évadot Diósgyőrben töltötte. Centerposzton a hat szezon után távozó szerb-magyar Krnjics Szarát a brazil válogatott Clarissa dos Santos hivatott pótolni.
 
A soproniak augusztus 14-én kezdik meg a felkészülést a 2017/2018-as idényre.

Legfrissebb hírek