Hiba lenne Hangát a válogatottba kényszeríteni

2018. 02. 21. 19:36  |  KOSÁRLABDA

A szövetségi kapitány tudja, mit kell tennie.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint örülnünk kell annak, hogy van egy kosaras, aki a magyar színeket eredményesen képviseli Európában, ezért, mint azt a DIGI Sport híradójának elmondta, teljesen érthető, hogy a Barcelonával spanyol kupát nyert Hanga Ádám most nem áll a válogatott rendelkezésére.
 
Miközben a magyar férfi kosárlabda-válogatott a következő két vb-selejtezős mérkőzésére készül, addig Hanga Ádám kupagyőztes lett a Barcelonával. A 28 éves magyar játékos megszerezte élete első trófeáját Spanyolországban, miután a döntőben a katalánok 92-90 legyőzték az ősi rivális Real Madridot.
 
Hanga válogatott szereplését éppen klubkötelezettsége miatt kényszerült lemondani, amit a szövetségi kapitány természetesen elfogadott. "Ő mindig a legjobb döntést hozza meg, és ami neki jó, az a válogatottnak is jó. Ezt el kell fogadnia mindenkinek, pláne, hogy egyetlen ember képviseli év közben Magyarországot Európában. Elég gonosz ember lenne, aki bármilyen kényszert alkalmazna vagy megkérdőjelezné a döntését. Mi tudjuk, miért hozta meg ezt a döntést, ez a legjobb nekünk és neki is. Ha neki jó, nekem is jó" - nyilatkozta Ivkovics Sztojan a Sport24-nek.
 
Az Európa-bajnokságon még Hanga is szerepelt, és a sikeres kontinensviadal játékosaink szerint lökést adhat a csapatnak a világbajnoki selejtezőkre.
 
"Ezt mindenki egy kicsit kamatoztathatja, mindenkinek egy kicsit nagyobb lett az önbizalma, mindenki egy kicsit jobban játszik a bajnokságban, mint előtte. Remélhetőleg folytatjuk a csapatépítést, és egyre jobb formában leszünk, és el tudjuk érni azt, hogy továbbjussunk a következő körbe" - fogalmazott Keller Ákos.
 
Vojvoda Dávid is bizakodó a litvánok és a lengyelek elleni mérkőzések előtt. "Mind a két mérkőzés nagyon fontos számunkra, de a lengyelek elleni lesz egy élet-halál meccs a továbbjutás szempontjából, ettől függetlenül úgy szeretnénk elutazni Litvániába, hogy egy jó mérkőzést játszunk. Ismerjük a litvánokat, néztünk már róluk videót, egy elég kellemetlen csapatról van szó."
 
Ivkovics Sztojan úgy érzi, a litvánok ellen is meg kell próbálni nyerni, bár kevés az esély - a lengyelek ellen, Szombathelyen viszont nyerni kell. "Ez a válogatott, amióta én vagyok a szövetségi kapitány, tétmeccsen, hazai pályán még nem kapott ki - hét meccsen játszottunk, hét meccsen győztünk. A litván csapatból a hat-nyolc legjobb játékos nem lesz ott, de nekik minden játékosuk olyan szinten játszik, mint a mi válogatottunk legjobbja, Rosco Allen."
 
A válogatott pénteken Litvániában lép pályára, majd három nappal később már a lengyeleket fogadja Szombathelyen.
 

 

Kidőlt a Bayern München sztárja " NEMZETKÖZI FOCI › Német foci

Dárdai Pálék ellen biztosan nem lép pályára.

Legfrissebb hírek