Hangán kívül egy magyar nevét sem tudja a spanyolok ásza - videó

2017. 09. 07. 12:07  |  KOSÁRLABDA

A magyar kosárválogatott a románok elleni 80-71-es sikerrel már biztos, hogy bejutott a legjobb 16 közé az Európa-bajnokságon.

Hanga Ádámot egyáltalán nem érdekli, hogy kit sodor a csapat útjába a sors, a DIGI Sport híradójának azt is elmondta, hogy miért.
 
A válogatott a spanyolok elleni utolsó, csütörtöki csoportmeccs után Isztambulban folytatja az Eb-t, vélhetően Szerbia ellen.
 
„A folytatás kemény és más lesz, mert nem lesznek ott a szurkolók mögöttünk, és az egyenes kieséses szakaszban egy teljesen más atmoszférába fogunk csöppenni, de ezt élvezni kell, ezért jöttünk ide. Elértük azt, amit akartunk, megvertük azt a két csapatot, amelyet meg akartunk verni. Nem tudom, kikkel fogunk játszani, nem is érdekel - de miért ne tudnánk őket legyőzni? Akárkikkel fogunk játszani, oda fogunk menni, és bele fogunk adni mindent" - mondta a Sport 24 helyszíni tudósítójának Hanga Ádám, hozzátéve, hogy Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az ígéretét betartva vesz mindenkinek egy baklavát Isztambulban.
 
A Barcelona sztárja ezúttal 25 pontig jutott, de volt egy magyar, aki egy ponttal többet szerzett nála. "Meglepett, hogy nagyon hangosak voltak a románok. Ettől függetlenül nagyon jól lehetett hallani a magyarokat is, óriási élmény volt. Extrák voltunk, nagyon büszke vagyok. Mindig mondják, hogy Voja (Vojvoda Dávid) nem tudna külföldön játszani, én nem így gondolom."
 

DIGI Sport 24

A román meló teljesítve! Még egy meccs Kolozsváron aztán irány Isztambul!!! Hatalmas gratuláció, bravó fiúk!!! Hanga Ádám Eilingsfeld János Keller Ákos Kosársport Mkosz EuroBasket 2017

"Megyünk Törökországba, és hozzáteszem, hogy az első, horvátok elleni mérkőzésen is volt győzelmi esélyünk. Büszke vagyok az egész csapatra, és büszke vagyok arra, hogy magyar lehetek" - értékelt Eilingsfeld János.
 
"A spanyolok ellen arra kell figyelni, nehogy valaki megsérüljön. Úgy kell felkészülnünk a nyolcaddöntőre, hogy hátha mindent bedobunk, és akkor megverjük az erősebb ellenfelet" - fogalmazott Keller Ákos. 
 
A spanyolok 79-73-ra legyőzték a horvátokat, és az egyik legjobbjuk Sergio Rodríguez volt.
 
A kosaras 2015-ben Euroligát nyert a Real Madrid játékosaként, majd átruccant az NBA-be, ahol a Philadelphiában szerepelt, most pedig a CSZKA Moszkva légiósa. "Örülök, hogy legyőztük a horvátokat és csoportelsőként jutottunk tovább, de hosszú az út a célunkig, az aranyéremig. A magyaroknál több tehetséges kosaras is játszik, ott van a kiemelkedően teljesítő Hanga Ádám is. Készen állunk a magyarok elleni meccsre" - nyilatkozta a 31 éves klasszis, aki Hangán kívül más magyarnak nem tudja a nevét.
 
"A nevekkel bajban vagyok, mert teljesen máshogy mondják, mint nálunk, de tudunk a magyarokról ezt-azt, láttuk játszani őket az Eb-n. Agresszívak és energikusak, fel kell készülnünk belőlük, tiszteljük a magyarokat, mert legyőzték Csehországot is, amely szintén egy jó csapat."
 
A magyar-spanyol csoportmeccset csütörtökön 16.15-kor rendezik.

DIGI Sport 24

Holnap este a spanyolok ellen zárjuk az Eb kolozsvári szakaszát! 2015-ben Euroligát nyert a Real Madrid Basket játékosaként, majd átruccant az NBA-be, ahol a Philadelphia 76ers-nél pattogtatott. A...

Legfrissebb hírek