Székesfehérvárra vagy Szolnokra kerül a kupa?

2017. 02. 18. 11:17  |  KOSÁRLABDA

A Körmend elvérzett a legjobb négy között, így eldőlt, nem lesz címvédés az MK-ban.

Az éremcsatákkal zárul a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő. A fináléban a szolnokiak az Alba Fehérvárral csapnak össze. A Tisza-partiak a 20 pontig jutó Vojvoda Dávid vezérletével a Szegedet múlták felül 71–58-ra a pénteki elődöntőben a győri Audi Arénában.
„Álomszerűen kezdtünk, közel harminc ponttal vezettünk, de leblokkoltunk a harmadik negyedben. Gratulálok a Szegednek, mert nem adták fel a meccset, a helyén volt az eszük és a szívük is. Az utolsó tíz percben jobban összeállt a védekezésünk, ezért tudtunk nyerni.” –összegezte a látottakat Eilingsfeld János. 
A másik ágon a székesfehérváriaknak a címvédő Körmendet kellett kipöckölniük a döntőbe jutáshoz.  Lóránt Péterék a feladatot könnyedén teljesítették, a Fejér megyeiek 91–68-as diadallal hangoltak az aranycsatára. 
„Nagyon korrekt meccsen, nagyon jó ellenfél ellen sikerült úgy teljesíteni, ami ritkán fordul elő. Itt most arra gondolok, hogy a második nap is egész jó csapatjátékot tudtunk nyújtani. Büszke vagyok a fiúkra, szerintem jól kosárlabdáztunk.” – nyilatkozta boldogan Braniszlav Dzunics, a fehérváriak trénere.
 
A szombati program: 
 
17.30: Szeged–Körmend 
20.00: Szolnok–Alba Fehérvár (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek