Kézilabda: íme a magyar csoda receptje

2018. 07. 14. 11:36  |  KÉZILABDA

Ma este az aranyért játszanak a lányaink.

A közönség belehajszolta a magyar női junior kézilabda-válogatottat a sikerbe - mondta Golovin Vlagyimir szövetségi edző a Koreai Köztársasággal szemben 30-25-re megnyert világbajnoki elődöntő után Debrecenben.
 
"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a koreai válogatott stílusa különbözik az európai játéktól. Megpróbáltunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni. Bár nem sikerült mindent végrehajtani, amit terveztünk, a közönség belehajszolt minket a sikerbe és a fináléba" - mondta Golovin Vlagyimir.
    
A magyar válogatott továbbra is százszázalékos a hazai rendezésű tornán, és szombaton 20 órától Norvégiával találkozik a döntőben.
    
Az elődöntő legeredményesebb játékosa, Háfa Noémi úgy fogalmazott, a meccs előtt hallották, hogy minden jegy elkelt a Főnix Csarnokba, vagyis telt ház előtt játszhatnak, és ez motiválóan hatott a csapatra.
 
 

    
"Az egész vb alatt fokozatosan építkeztünk, és itt vagyunk a végén, a döntőben" - tette hozzá.
    
A Ferencváros jobbátlövője hangsúlyozta, a koreaiak elleni meccsen nagyon elfáradtak, leginkább fejben van szükségük felfrissülésre, arra viszont egyelőre nem gondolnak, hogy a korosztályváltás miatt a szombati lesz az utolsó közös mérkőzésük.
    
Kácsor Gréta felidézte, hogy edzőjük a találkozó előtt kijelentette: a védekezés a lényeg, valamint a bátor játék.
    
"A norvégok ellen a legfontosabb az akarat lesz, és hogy ne álljunk meg akkor sem, ha hátrányban leszünk. Mennünk kell előre, itt most már nem állhatunk meg, nyernünk kell" - szögezte le a Vác balátlövője.
 

a szombati program:
a 7. helyért: Franciaország-Románia 12.30
az 5. helyért: Hollandia-Dánia 15.00
a 3. helyért: Oroszország-Koreai Köztársaság 17.30

döntő: Norvégia-Magyarország 20.00 

Legfrissebb hírek