Sztárigazolásokat jelentett be a Siófok

2018. 03. 16. 19:12  |  KÉZILABDA

A Vardar Szkopjéből hozták el őket.

Andrea Penezic horvát balátlövő a Siófok KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását idén nyártól, és ugyancsak Szkopjéból érkezik a világbajnok orosz, Tatyjana Hmirova.
 
„Azon gondolkoztam, hogy abbahagyom a kézilabdázást és más területen folytatom a karrieremet. Nagyon sok ajánlatot kaptam, de Siófok volt számomra a legjobb választás” – nyilatkozta a klub honlapján pénteken a 32 éves játékos, aki jelenleg a macedón Vardar Szkopjét erősíti.
 
Penezic korábban a Lokomotiva Zagreb, a Podravka Koprivnica és a Krim Ljubljana együttesében kézilabdázott. Horvátországban, Szlovéniában és Macedóniában is többszörös bajnok és kupagyőztes, a Bajnokok Ligájában eddig egy ezüst- és két bronzérmet nyert. Hazája válogatottjával Európa-bajnoki hatodik, illetve olimpiai és világbajnoki hetedik helyezés a legjobb eredménye.
 
„Hiszek a klub filozófiájában, találkoztam játékosokkal és azt látom, hogy egy nagyon jó projekt van kialakulóban, rohamosan fejlődő infrastruktúrával. Látszik, hogy nagyon sok energiát fektetnek a kézilabda fejlesztésébe” – tette hozzá.
 
Mint elárulta, az NB I-ben a második, a Magyar Kupában pedig legalább a harmadik helyezés lesz a céljuk a következő évadban.
 
A balátlövő hangsúlyozta, a magyar bajnokság nagyon erős, és talán jelenleg a legnépszerűbb Európában.
 
„Izgatott vagyok, és alig várom, hogy elkezdjük az új bajnokságot. Felemelő érzés lenne számomra, ha segíteni tudnék a Siófoknak abban, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson” – fejtette ki Penezic.
 
A Siófok KC ugyancsak pénteken jelentette be, hogy a Vardar Szkopjéból leigazolja az orosz Tatyjana Hmirovát is. A 28 éves irányító a Dinamo Volgográd színeiben bajnokságot, kupát és EHF Kupát nyert, a macedón csapattal pedig 2013 és 2017 között sorozatban négy alkalommal szerepelt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. Az orosz válogatottal 2009-ben világbajnok, egy évvel korábban Európa-bajnoki bronzérmes volt.
 
Fodor János ügyvezető elmondta, a cél a jelenlegi csapat egyben tartása egy-két minőségi igazolással, vagyis szinte kész a keret a következő évre.
 
„Mindenképpen szerettünk volna a belső posztokon erősíteni. Két klasszist igazoltunk, biztos vagyok benne, hogy az ő érkezésükkel szintet fogunk lépni” – magyarázta.
 
A Siófok csapatát nyártól a dán Lars Rasmussen helyett a norvég Tor Odvar Moen irányítja vezetőedzőként.
 

Mourinho a Real védelméből igazolna " NEMZETKÖZI FOCI › Angol foci

Nem akárkire vetett szemet.

Legfrissebb hírek