Női kézilabda: óriási csatában dőlt el a kupadöntő!

2018. 04. 01. 19:13  |  KÉZILABDA

Remek tornát rendezett Budapest!

 

A Győr 27–23-ra legyőzte vasárnap délután az Érdet a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában, ezzel a Rába-parti klub története 13. MK-sikerét aratta.

 

Eredmény:

Női Magyar Kupa, döntő:
Győri Audi ETO KC-Érd HC 27-23 (12-13)

A legeredményesebb játékosok: Görbicz 7, Groot 6, González 4, Puhalák 3, illetve Krpez Slezak 6, Kiss N. 4, Signaté 3

A bajnok győriek közül Tomori Zsuzsanna, Nora Mörk és Stine Oftedal, az érdiektől pedig Klivinyi Kinga hiányzott sérülés miatt.

Jobban kezdték a finálét az érdiek (0-3), több mint öt perc után született meg az ETO első gólja, de mivel a folytatásban hatékonyabbá vált a védekezése, a 21. percben átvette a vezetést a Győr (9-8). A továbbiakban is színvonalas volt a játék, a nagy küzdelemben egy gólnál nagyobb különbség egyik csapat javára sem alakult ki, a szünetben az Érd állt jobban (12-13).

A második felvonás elején Katarina Krpez Slezak vezérletével őrizte előnyét a Pest megyei együttes, sőt a 39. percben ismét három találat volt a különbség. Görbicz Anita három, illetve az érdiektől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez két góljával azonban hat perc alatt fordított a Győr (21-19).

Az egyik oldalon Cornelia Nycke Groot, a másikon pedig Kiss Nikolett pillanatai következtek, és amikor - az 56. perc elején - Anja Althaus is betalált, újra kettővel vezetett a Győr (25-23).

Újabb fordulatot már nem tartogatott a döntő, mivel az ETO a hajrában keményen védekezett, ezt kihasználva növelni tudta a különbséget, és megszerezte története 13. Magyar Kupa-elsőségét, ezzel az örökrangsor élére állt.

 

Korábban:
a 3. helyért:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC 25-21 (11-14)

Sokkoló mélypontra került a magyar férfi kézilabdázás " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Szerkesztő: Nagy Benjámin A Telekom Veszprém szombati BL-kiesését követően vasárnap a MOL-Pick Szeged előtt volt adott az esély a nemzetközi kupasorozatban, hogy csodát tegyenek a THW Kiel ellen. A nyolcaddöntő első felvonását a németek hét góllal nyerték - szinte lehetetlennek tűnt a fordítás. Nem csak annak tűnt, az is volt.

Legfrissebb hírek