Kicsavarodott térd: hitehagyott lett az Audi ETO klasszisa

2018. 10. 02. 10:40  |  KÉZILABDA

Elkeseredett nyilatkozatot adott a műtétje előtt.

Hitehagyottan, elkeseredetten nyilatkozott Nora Mörk, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC világbajnok norvég kézilabdázója, akire újabb térdműtét vár.
 
 "Két héttel ezelőtt kicsavarodott a térdem egy edzésen. Azt gondoltam és reméltem, hogy nem olyan nagy a probléma, tartottam egy kis szünetet, de egyre rosszabb lett" - nyilatkozta a világklasszis jobbátlövő a norvég tv2.no honlapon.
 
A győri klub honlapjának beszámolója felidézi, hogy a 27 éves Mörk február 5-én, a Nyköbing elleni BL-mérkőzésen sérült meg súlyosan. A térdében akkor az elülső keresztszalag komplett szakadása mellett a külső holdasporc kisebb szakadását és a belső combcsont-bütyök kisebb porcsérülését állították helyre. Rehabilitációja azóta jól haladt, augusztusban ismét edzésbe állt, azonban a közelmúltban ismét fájdalmat érzett operált térdében, és az elvégzett vizsgálatok alapján újabb beavatkozásra lesz szükség.
 
A norvég portál cikke szerint minden bizonnyal a porc sérült meg a térdében, de a pontos diagnózist csak az orvosi beavatkozás során lehet felállítani. Mörk úgy fogalmazott, a legrosszabbra, vagyis újabb féléves kihagyásra számít.
 
"Ez lesz a nyolcadik térdműtétem, de csak az első alkalom, amikor lelkileg összetörtem, elvesztettem a bátorságomat és a motivációmat. Elveszítettem a hitemet, és egy kicsit értelmetlennek tűnik minden. Most már nem tudom, miben higgyek, miben reménykedjek" - mondta.
 

Mörk szinte biztosan nem szerepelhet a november végén kezdődő Európa-bajnokságon, pedig - megfogalmazása szerint - 99 százalékig biztos volt benne, hogy ott lehet a franciaországi tornán. "Túl szép volt, hogy igaz legyen" - tette hozzá a világbajnok átlövő. 

Legfrissebb hírek