Nagy László a Veszprém új edzőjének a kultúrújáról beszélt

2018. 10. 12. 04:01  |  KÉZILABDA

Nem megy minden egyik pillanatról a másikra!

Már túl van az első néhány közös edzésen a Veszprémi kézicsapat és az új vezetőedző, David Davis. sok idejük nincs a felkészülésre, hiszen szombaton már a BL-címvédő Montpellie vár rájuk, de a Szeged elleni rangadó is közeleg. Az első benyomásokról Nagy Lászlót kérdeztük.
 
„David Davis olyan kézilabda kultúrát és felfogást képvisel, ami sikerre vezetheti a csapatot. Ez azonban nem történhet egyik napról a másikra, ez egy hosszú folyamat kezdete. A legfontosabb, hogy napról napra építsük a csapatunkat” – nyilatkozta Nagy László az M4 Sportnak.
 
„A tavalyi évünket leszámítva [amikor Ljubomir Vranjes ült a kispadon] a spanyol edzőkkel sikeresek voltunk az elmúlt időszakban, öt alkalomból négyszer jutottunk el a final4-ba, ebből kétszer döntőt játszottunk, a magyar bajnokságban rendre első helyen végeztünk. A spanyol edzői stílusnak van alapja, eredménye, úgy gondolom, hogy ez most tovább fog folytatódni.”
 
A legutóbb az egyiptomi válogatottnál dolgozó, 41 éves szakemberről elmondta, „aprólékos, precíz munkát kér, majdnem centiméterre pontosan, illetve maximális fegyelmet és figyelmet, ez mindenképpen másabb, mint Ljubóval volt.”
 

„A legfontosabb feladat előttünk áll, a Montpellier a Bajnokok Ligájában, de emellett minden nap elmondja, hogy Szeged, Szeged, Szeged. rövid ideje ő a Veszprém edzője, de már ez forog a fejében, tudja, hogy a riválist azt le kell győzni.” 

Legfrissebb hírek