„Nincs elég magyar kézilabdázó a legmagasabb szinten”

2018. 09. 25. 17:29  |  KÉZILABDA

Döbbenetes nyilatkozatot adott a nyáron kinevezett vezetőedző.

Hétfőn hosszabb interjút adott Tor Odvar Moen, a Siófok nyáron kinevezett vezetőedzője az M4 Sport kézilabda magazinjában.
 
Az 53 éves szakember két évtized után hagyta el a Larvikot, amellyel 2011-ben Bajnokok Ligáját nyert. Beszélt élete legnagyobb sikerről, a közös munkáról Karl Erik Böhnnel és természetesen magyarországi munkájáról, ambícióról, a hazai kézilabdázás jövőjéről, illetve a győzelem kultúrájának felépítéséről is.
 
A Siófok számos nemzetközileg magasan jegyzett játékossal erősítette meg keretét, 75% a külföldiek aránya a csapatban, a kispadon is sztárok ülnek. Tor Odvar Moen elmondta, a jövőben az a cél, hogy a magyar játékosok legyenek többségben, de ehhez idő kell.
 
„A Siófok topklubbá akar válni, jók a körülmények, minden adott, hogy egy nagyszerű csapat épüljön.”
 
„Pontosan tudom, hogy téma a Siófok sok külföldi játékosa, de a mi embereink számára most a győzelem az elsődleges. Nézzük meg, mit csinálnak a világ legjobb klubjai, amelyek trófeákat nyernek. Összeterelik a világ legjobb játékosait. Magyarországon ez most azért is aktuális téma, mert a válogatott nincs a legmagasabb szinten. Meg kell nézni az elmúlt három év rosszabb szereplését, hogy miért történt. A magyar emberektől kell egy kis türelem, mert rengeteg tehetséges fiatal játszik a ligában, és ha nem is a két-három topklubban, de jó csapatokban. Fejlődni fognak és kiváló kézilabdázókká válnak majd.”
 
„Ha a Siófoknak is adnak egy kis időt, akkor itt is lesznek magyar játékosok. Nincs elég hazai kézilabdázó a legmagasabb szinten. A Ferencvárosban van pár, néhány a Győrben, de nem elég. Fel kell tenni a kérdést, hány magyar játszik a legjobb külföldi csapatokban. Oda kellene kerülniük, érdekelten kellene lenniük ebben és kialakulna az egyensúly. Biztos vagyok benne, hogy a magyar kézilabda jövője jó, Kim Rasmussen is sokat dolgozik, hogy jobb helyzetbe kerüljenek a válogatottak, szükség van némi türelemre és újra erős lesz a magyar válogatott.”
 
„Először az alapokat kell lerakni, ha ez megvan, arra épülhet a teljesítmény, az edzés és a győzelem kultúrája. Ha ezt meglapozod, hiába vonulnak vissza vagy igazolnak máshová a játékosok és jönnek újak, akkor is megvan egy sztenderd a klubban, amit teljesíteni kell. Ha a legjobbá akarsz válni, azt kell tenned, amit a legjobbak vagy még jobban. Ezt kell itt helyben létrehozni Siófokon.”
Írj be üzenetet...
 
 

Legfrissebb hírek