Kézi BL - Akár Szeged-Barca is lehet a Final Fourban

2019. 02. 12. 14:12  |  KÉZILABDA

Az esélyeket latolgatta a tavaly Szegedről Barcelonába szerződő Thiagus Petrus.

Veszprémben játszotta májusban utolsó magyarországi meccsét Thiagus Petrus. A brazil kézilabdázó akkor bajnoki arannyal jött el a Veszprém Arénából, ahova most egy BL-meccs erejéig visszatért a Barcelonával. Bár csapatával 29–26-ra kikaptak a Veszprémtől, örömmel “nosztalgiázott” egy kicsit Magyarországon, írja a szegedma.hu.

 
A volt szegedi játékost először a Veszprém-Barcelona találkozóról kérdezték, melynek kapcsán elmondta, a Veszprém nagyon jól játszott, viszont róluk ez nem mondható el. Védekezésük gyengélkedését emelte ki, valamint a szerencsét, ami nem az oldalukon állt.
 
Petrus arról is mesélt, hogy rengeteg emlék jutott eszébe visszatérve Magyarországra. A nagyon sok hatalmas küzdelem, amit a Veszprémmel játszottak, és természetesen az utolsó meccs örök emlék, hiszen ott lettek bajnokok. Hozzátette a szegedi sportcsarnok és Szeged az más. Külön helye van a szívében.
 
Új csapatáról, és arról is szót ejtettek miben különbözik előző egyesületétől, valamint elmondta, továbbra is tartja a szegediekkel a kapcsolatot, naprakész az eredményeikkel. 
 
A játékos beszélt arról is, hogy akár Kölnben találkozhat majd új és volt csapata.
 
– Remek őszt produkáltak [a szegediek], és ezzel megteremtették a lehetőséget arra, hogy tavasszal igazán nagydolgot hajtsanak végre – idézik Petrust. - Természetesen a BL-ben nincs könnyű meccs vagy könnyű ellenfél, de talán a Szegednek lehetősége van egy kevésbé nehéz úton eljutnia Kölnbe. Magyarországon is egyértelműen ott az esély, hogy aranyérmet nyerjenek a kupában és a bajnokságban. Évről évre jobb csapat van Szegeden és ez a fejlődés az eredményekben is megmutatkozik. Szegeden is ezért dolgoznak és mi is ezért dolgozunk, hogy ott legyünk a négyben. Mint mondtam, nekünk egyértelműen ez a célunk. Persze hiába akarjuk, és hiába van erős csapatunk, meg kell harcolnunk azért, hogy eljussunk Kölnbe.
 
A sportág legrangosabb kupasorozatát 2010 óta négyes döntő zárja, eddig kizárólag Köln volt a házigazdája az eseménynek.

Legfrissebb hírek