Őrület: egymást mentették az égő autókból Micheliszék - videó

2018. 06. 25. 14:49  |  AUTÓ-MOTOR

Döbbenetes felvétel.

 

Döbbenetes képeknek lehettek szemtanúi, akik szombaton megnézték az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa első vila reali versenyét, ami a bajnokság (beleértve a jogelőd WTCC-t is) történetének legnagyobb tömegbalesetét hozta - idézzük az Eurosport kommentátorának, Lantos Andrásnak szavait a hosszabbitas.hu-ról.
 
 
A rajtot követő tempós kanyarokban éles csata alakult ki az első sorból rajtoló két Volkswagen Golf, Rob Huff és Mehdi Bennani között, és egy ponton a két autó rendkívül szerencsétlenül ért össze; az angol hátsó kereke pont a marokkói hajtott elsőjével találkozott. Huff autója 200 km/h-s tempó környékén keresztbe forgott a pályán, Bennanié pedig a nagy sebesség miatt felpördült a csapattárs Volkswagenjére.
Mivel a vila reali pályán kb. két és fél autó fér el egymás mellett, a két SLR versenyző ütközése galaktikus tömegbalesethez vezetett. Az őket követő Michelisz Norbinak ugyan még sikerült átcsusszanni, de Huff autója oldalba találta, amitől megsérült a bukókeret, és a magyar pilóta csuklója is (Norbi végül nem lehetett ott az újraindításnál, de másnap 3. lett a főfutamon).
 
A többiekre a reménytelen satufék, és a csattanás pillanata várt. Thed Björk volt a legközelebb, az ő Hyundai-a csúnyán összetört, sőt, a kifröccsenő benzi és olaj miatt lángra is kapott. A nagy tempó következtében az autók keresztbe fordultak, és szinte halszálkába pördülve egymásra tornyosultak, így a balesethez legközelebb lévő versenyzők az autójukban ragadtak, miközben több helyen is felcsaptak a lángok.
 
A legtapasztaltabb pilóták kapcsoltak először, James Thompson azonnal kiugrott az összetört Hondából, és ment segíteni a társaknak; a brit pilóta a csomagtartóajtón keresztül húzta ki Yann Ehrlacher-t a Civic-ből. Gabriele Tarquini és Yvan Muller eközben a sokkot kapott Huffnak és Bennaninak segített. Eközben Thed Björk a saját oldalablakát rugdosta ki, és azon keresztül mászott ki az i30-ból. 
Hála Istennek, senki sem sérült meg komolyabb, már ami a pilótákat illeti. Az autók közül a két Volkswagen totálkáros lett, de Björk, Thompson, Norbi és Ehrlacher és John Filippi sem tudott rajthoz állni az újraindításkor. 
 
A megdöbbentő eseménysorról Tom Coronel készített videót.
 
 

Legfrissebb hírek