Micheliszt a dzsókerkörös taktikája segítette

2018. 06. 24. 17:38  |  AUTÓ-MOTOR

Négy helyezést sikerült javítania.

A kilencedikről az ötödik helyre jött fel Michelisz Norbert a fordított rajtrácsos futamon Vila Realban, köszönhetően a tökéletesen kivitelezett dzsókerkörös taktikájának.
 
Vasárnap délelőtt pályafutása legnehezebb időmérőjét teljesítette Michelisz Norbert, aki a szombati tömegbalesetben megsérült jobb csuklójával is a második leggyorsabb volt Vila Realban a világbajnok Thed Björk mögött. "Kaptam fájdalomcsillapítót, és egy-egy körökre meg tudtam oldani a feladatot, de őszintén szólva sejtésem sincs, hogy versenytávon bírni fogom-e a gyűrődést" - nyilatkozta a kvalifikáció után.
 
Ezzel együtt is ott volt a rajtrácson a Hyundai magyarja, aki a fordított rajtrácsos futamon a kilencedik pozíciót foglalta el. A rajtnál ezúttal simán eljött a mezőny, Michelisz megtartotta a kilencedik helyét. Az első körökben inkább Norbi mögött zajlottak az események kisebb-nagyobb koccanásokkal, de a biztonsági autó beküldésére nem volt szükség.
 
Az ötödik körben kezdte meg a mezőny "letölteni" a mindenki számára egyszer kötelezően teljesítendő, valamivel hosszabb nyomvonalú dzsókerkört. Közben az élen haladó Gordon Shedden többszöri pályaelhagyás miatt 5 másodperces büntetést kapott, ami hozzáadódik majd az időeredményéhez. Michelisz a hatodik körben teljesítette a dzsókerkört, ami után a nyolcadik helyen haladt tovább, hiszen közben többen is kijöttek.
 

Miután Ehralcher is kijött dzsókerkörre, Michelisz újabb helyet lépett előre, mert a Honda csak mögé tudott visszajönni. A magyar pilóta így két helyezést nyert a jó dzsókerkörös taktikájának köszönhetően - csapattársa, Tarquini volt a másik, akit megelőzött. Ez úgy jött össze, hogy amikor nagyon kellett, futott egy 2:03,932-es kört, ami a futam egyik leggyorsabb ideje volt.
 
A tizedik körben az élmezőnyből Panis is kijött dzsókerkörre, és Norbi őt is megelőzte, így már a hatodik helyre lépett fel a kilencedikről. Ebben a pozícióban is intették le, ám mivel Sheddent öt másodperccel megbüntették, Michelisz az ötödik helyen zárta a futamot. Négy helyet előrelépve tíz pontot gyűjtött.
 
18:10-kor kezdődik a harmdik futam, amelyen Michelisz Norbert a második helyről rajtol.
 
A második futam végeredménye:
 

Legfrissebb hírek