Korábbi vetélytársa szerezte meg a Le Mans-i pole-t Alonsónak

2018. 06. 15. 14:45  |  AUTÓ-MOTOR

Fernando Alonso az első helyről vághat neki az idei Le Mans-i 24 órásnak.

Fernando Alonso élete első Le Mans-i 24 órás versenyére készül, jobb helyről pedig nem is kezdhetné meg a viadalt. Azok után, hogy a spanyol a leggyorsabb volt a teszten, valamint a legendás verseny hetében zajló szabadedzéseken és időmérőkön sem ment rosszul, a leggyorsabb, pole pozíciót érő időt nem ő érte el a 8-as rajtszámú Toyotával.
 
Az első időmérőn megszerzett ideiglenes pole után a riválisok közül többen megjegyezték: sokkal gyorsabb is lehetett volna a Toyota, ha akar.
 
Nakadzsima Kazuki, aki 2007 és 2009 között Alonso vetélytársa volt a Forma-1-ben, az első, éjszakai időmérőn 3:17.270-nél állította meg a stoppert a 8-as autóval, amelyet 1 tizedmásodperces hátrányban a 7-es követett. A csütörtöki, piros zászlós megszakításokkal fűszerezett második időmérőn nem tudott javítani egyik Toyota sem, a legjobb időt 3:18.021-gyel Fernando Alonso érte el, miután összesen két tiszta körre volt lehetősége.
 

null

null

A harmadik, ismét éjszakai időmérőn aztán odalépett a gázra Nakadzsima, és rögtön az első probálkozásra közel két másodpercet javított korábbi idején. Ennél gyorsabban később sem tudott senki körbemenni a 13,6 km hosszú pályán, a 8-as rajtszámú Toyota így 3:15.377-es idejével megszerezte a pole pozíciót, kevesebb, mint 6 tizedmásodperccel elmaradva Kobajasi Kamui tavaly felállított körrekordjától. A 8-as mögött kereken 2 másodperccel lemaradva a 7-es autó végzett a második helyen.
 
A japánok fölényét jól mutatja, hogy a harmadik időt elérő Andre Lotterer, Bruno Senna, Neel Jani trió Rebellionja már 4 másodperccel volt lemaradva Nakadzsimától - jelezte a gphirek.hu.
 

Legfrissebb hírek