Japán Nagydíj: A dobogósok nyilatkozatai

2018. 10. 07. 11:47  |  AUTÓ-MOTOR

A futamot végig magabiztosan vezető Hamilton a Japán Nagydíjon sem talált legyőzőre, Sebastian Vettel csak hatodikként ért célba.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Az egész hétvége hihetetlenül erős volt a csapattól. Ismét megszereztük az első két helyet, és csapatként is megerősítettük a helyünket. Ez a legjobb pálya! Nem is tudom, miért nem csinálnak máshol is ilyeneket. A futam minden másodperce élvezetes volt! Szerencsére jól kezeltem a gumikat és a futamot, szóval nagyon boldog vagyok. A futam elején érdeklődtem, rendben van-e a motor, de a srácok azt mondták, nincs gond. Ők mind nagyon keményen dolgoznak, hogy ezt a bestiát felkészítsék. Továbbra is lépésről lépésre haladunk. Most előnyben vagyunk, és remélem, hogy csapatként legközelebb is meg tudjuk majd csinálni!”
 
Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. hely
„A futam elején minden nagyon jól nézett ki. Azt tettem, amit tennem kellett, és minden a terv szerint haladt, de a második etapban volt egy kis hólyagosodás, ami egy kicsivel trükkösebbé tette a futamot. Az volt a cél, hogy beérjek a második helyen. A motorral nem volt semmi gondom. Jó volt a tempónk, megfelelően tudtuk kezelni az erőforrást, szóval nekem nem voltak ilyen problémáim.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely
„Üldöztem Valtterit, de általánosságban nem volt igazán esélyem az előzésre. Sajnos volt egy kis sérülés a padlólemezen, de így is nagyon jó munkát végeztünk. A szuperlágy gumikkal egy kicsit trükkös volt a futam, de amikor feltettük a lágyakat, azok remekül működtek. Jó volt rajtuk a tempónk, és a sérülés ellenére is jól tudtunk menni. Ami a Kimivel (Räikkönen) való incidenst illeti, valóban későn fékeztem, majd mindent megtettem, hogy visszatérjek a pályára. Nyilvánvaló, hogy nem durván jöttem vissza. Kimi rossz ívet választott, megvárhatta volna, hogy visszaérjek a pályára. Egy kicsit összeértünk, de szerintem nevetséges volt az 5 másodperces büntetés. De túléltük. A kiállás előtt összeértem Sebastiannal. Egy ilyen kanyarban nem nagyon lehet előzni. Hagytam neki, helyet, de mégis hozzámért. Kár érte, de örülök, hogy a dobogón vagyok.”
 

Legfrissebb hírek