Hamilton nagyképű nyilatkozata a szuzukai időmérő után

2018. 10. 06. 10:04  |  AUTÓ-MOTOR

A többi dobogós is megszólalt.

 

 

Lewis Hamilton a szabadedzések után az időmérőn sem talált legyőzőre, holnap tehát ő indulhat az első helyről a Japán Nagydíjon. A Mercedes örömét – és első rajtsorát – Valtteri Bottas tette teljessé, miközben a harmadik leggyorsabb kört Max Verstappen futotta meg, aki egyelőre lépéselőnyben van a Ferrarival szemben a dobogóért folyó küzdelemben. 
 
 
Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. rajthely

„A csapat kiváló munkát végzett ezen az időmérőn. Természetesen a Q3-ban is, ami a legkritikusabb volt, és ahol mindenki azon töprengett, mit kell csinálni. El sem hiszem, hogy ez már a 80. pole pozícióm! Végig nagyon keményen dolgoztunk, hogy az autó egyre jobb és jobb legyen, és természetesen magunkat is folyamatosan fejlesztjük. Azt, hogyan kommunikálunk, hogyan működünk együtt csapatként. Megtisztelő, hogy egy ilyen csapatnál versenyezhetek, ilyen srácok között. Nehéz ilyenkor jó döntéseket hozni, de sikerült csapatként megfelelően működni. Mindenhol vannak okos emberek, de azért a mi csapatunk a legjobb, mert nagy nyomás alatt is a megfelelő döntéseket hozzuk. Ezért gondolom, hogy megérdemeltük a mai eredmény.”

Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. rajthely

„Csapatként csodálatosan működtünk. Tényleg a megfelelő döntéseket hoztuk, az esővel kapcsolatban is. Úgy tűnik, holnap jobbak lesznek majd a körülmények. A Q3 most nagyon nehéz volt, és a köröm sem volt tökéletes, de azért elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Ha esik az eső, mindig számítani kell arra, hogy kockázatos lesz a vezetés, mert nem lehet például ugyanúgy használni a rázókövet, mint szárazon. Élveztem a vezetést! Jobban is teljesíthettem volna, de majd meglátjuk, holnap, miként alakulnak a dolgok.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. rajthely

„Reálisan nézve közel lennénk a Ferrarihoz, de nehéz lenne legyőznünk őket. Szóval nagyon boldog vagyok, hogy mégis harmadik lettem. Nem sikerült tökéletesen a Q3, de ez a legszebb a Forma–1-ben, ha esik az eső, fúj a szél, vagy éppen sötét van, vagy világos, mindig történhet valami érdekes dolog. Várom a holnapi futamot, hiszen most nyilvánvalóan jobbak lettek az esélyeink a dobogóra.”

Legfrissebb hírek