Tesztnapra hívta a magyar kosarast a Los Angeles Lakers

2018. 06. 12. 09:41  |  AMERIKAI SPORTOK

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő együttesek folyamatosan fogadják a bizonyítani vágyó játékosokat, akiknek az a céljuk, hogy a június 21-én megrendezésre kerülő Draftra őket válasszák ki.

Golomán Györgyöt tesztnapra hívta az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers, a magyar válogatott erőcsatára pedig az M4 Sportnak mesélt élményeiről.

 
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő együttesek folyamatosan fogadják a bizonyítani vágyó játékosokat, akiknek az a céljuk, hogy a június 21-én megrendezésre kerülő Draftra őket válasszák ki. A körmendi nevelésű kosaras az Amerikai Egyetemi Bajnokság (NCAA) legutóbbi szezonjában a harminchárom fellépésből harmincon kezdő volt a UCLA-nél.
Golomán ezeken a meccseken átlagban 24.4 percet töltött a pályán, 7.1 pontot dobott, 4.2 lepattanót szerzett és 1.3 blokkot mutatott be, a triplamutatója pedig 42.9 százalékos volt (18/42).
 
„Nagy élmény volt! Találkoztam a Lakers egész edzői stábjával és Magic Johnsonnal is. Volt alkalmam öt hozzám hasonló kosaras ellen játszani és megmutatni, mit tudok. Jól ment a játék, de azért dobhattam volna jobban is. Remélem, a Lakersen kívül azért lesz még pár csapat, amely tesztre hív. Ez az NBA, nem igen lehet válogatós egy magyar srác. Várom már a draftot, mert egész életemben erre készültem” – mondta a 22 éves kosárlabdázó.

Legfrissebb hírek