Vízilabda: íme a magyar keret a budapesti világbajnokságra

2017. 07. 05. 15:54  |  VÍZILABDA

Ezek a pólósok okozhatnak egy országnak örömöt.

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki ott lesz a budapesti világbajnokságon. 

"Nehéz döntés volt, ráadásul a felkészülés során a koncepció is változott" - mondta a szövetség honlapjának a szakember. Hozzátette: folyamatosan alakult benne és stábjában a kép, s figyelték a játékosokat, gondolkoztak azon, hogy ki és miben lehet a csapat hasznára. Amikor egyre több posztra találta meg az emberek nagyobb részét, akkor is szempont volt, hogy a végső nagy harcba ki tud még extrát hozzátenni a gárda teljesítményéhez, amire a legnagyobb szüksége lehet a válogatottnak - árulta el. 
    

Forradalom: őrületes ötlettel állt elő Hosszú Katinka! " ÚSZÁS › Friss hírek

Hosszú Katinka legújabb Facebook-posztját változtatás nélkül közöljük. Hosszú Katinka hétfői sajtótájékoztatójának fő témájaként bejelentették: a MOL-csoport személyében új gigaszponzor állt be az olimpiai bajnok úszóklasszis mögé. A kontraktus egy első mozzanata értelmében Hosszú felajánlott egy úszósapkát a MOL-nak, s amennyiben az erről készült kép 25000 like-ot kap a Facebookon, 3 millió forint kerül a kisgyermekek komplex fejlesztő módszerét segítő, győri Gézengúz Alapítvány számlájára.

"Tudom, hogy egy-egy kerethirdetés során sorsok dőlnek el, így igyekeztem mindenkinek megadni a lehetőséget. - folytatta a szövetségi kapitány. - Mind az öt kimaradó jó benyomást tett rám, és mindannyiukra igaz, hogy a folytatásban következő hosszabb távú építkezés során is számítok majd rájuk."
    
A keretben négy vb-újonc szerepel: Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla és Zalánki Gergő, közülük Mezeinek a budapesti vb lesz az első világversenye a felnőtt válogatottban.
 
A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete:
 
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor 
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő
 
A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

Legfrissebb hírek