Örömvízilabdával aranyérmes a Millennium

2017. 08. 13. 20:35  |  VÍZILABDA

Esélyt sem adott ellenfelének a Kemény Dénes által irányított, olimpiai bajnokokat felsorakoztató Millennium, amely látványos és gólerős vízilabdát bemutatva 16–3-ra legyőzte az orosz Szentpétervárt a margitszigeti masters vízilabda-világbajnokság döntőjében.

17. FINA Masters Világbajnokság
Férfi vízilabda (40+), döntő
Millennieum (magyar) – Szentpétervár (orosz) 16–3 (3–0, 6–1, 3–0, 4–2) 
A magyar gólszerzők: Biros P. 5, Varga Zs. 3, Kásás T. 2, Molnár T. 2, Székely B. 1, Varga T. 1, Benedek T. 1, Steinmetz B. 1
 
A tornán eddig minden meccsét könnyedén és fölényesen megnyerő magyar csapat már az első negyedben jelezte, övék a medence, kemény Dénes csapata 3–0-ra hozta a játékrészt.
 
Ami ezután következett, az bizony demoralizálóan hathatott az oroszokra, a magyar legények mérnöki pontossággal járatták kézről kézre a labdát és gólzáport zúdítottak az ellenfél kapujára, 6–1-re megnyerve a negyedet.
 
 
Budapest, 2017. augusztus 13. Kiss Gergely, a Millennium játékosa (b) és az orosz Irek Zinnurov a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntőjében játszott Millennium - Szentpétervár mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án. MTI Fotó: Czagány Balázs
 
 
A harmadik játékrészben, ha lehet még kreatívabban és vidámabban játszott a legendás magyar vízilabdás aranycsapat. Molnár Tamás megszerezte az együttes 10. gólját, amely után a Hajós-uszoda közönsége rászámolt a Szentpétervárra. Varga Tamás briliáns gólja és Steinmetz Barnabás átlövésből elért találata után csak csintalanul mosolyogott a medence szélébe kapaszkodó Molnár Papesz és Kiss Gergő.
 
A zárónegyed már csak formalitás volt, melyet 4–2-re nyert a Millennium, a csapat, amely nem csak a döntőben, de az egész tornán is fizikálisan és technikailag is felülmúlta ellenfeleit.
 
Benedek Tibor az éremátadás előtt elmondta, a barátság és a szeretet tartja össze ezt a csapatot, ennek köszönhető a mostani diadal is.
 
A nők mezőnyében a Drávucz Rita által fémjelzett Budakalász SC  is világbajnokok lett, miután legyőzte az Olympic Clubot.

Legfrissebb hírek