Női vízilabda világliga: A 3. helyért játszhatnak a magyarok

2017. 06. 10. 18:00  |  VÍZILABDA

A harmadik helyért szállhat vízbe vasárnap a magyar női vízilabda-válogatott a világliga Sanghajban zajló szuperdöntőjén, mivel négy góllal alulmaradt az Egyesült Államok gárdájával szemben.

Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatának a bronzmeccsen az orosz csapat lesz az ellenfele, amely Kanada legjobbjaitól kikapott egy góllal az első elődöntős összecsapáson.

 

Eredmény, elődöntő (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

Egyesült Államok-Magyarország 8-4 (2-1, 4-0, 2-0, 0-3)

a magyar góldobók: Keszthelyi 2, Bujka, Csabai 1-1

az amerikaiak gólszerzői: Musselman 3, Seidemann, Fattal, Steffens,  M. Fischer, Williams 1-1

 

A magyar-amerikai összecsapáson az Egyesült Államok szerzett vezetést, ám a balkezes magyar center, Bujka Barbara szinte azonnal egyenlített (1-1). A folytatásban aztán a rivális megmutatta, miért számít jelenleg a női vízilabda messze legjobb csapatának: az olimpiai és világbajnok, a világligában címvédő együttes sorra-rendre betalált, miközben a magyar csapat képtelen volt növelni góljainak számát, részben saját gyámoltalan támadójátéka miatt, részben az ellenfél rendkívül szigorú védekezése, remek blokkolásai következtében - miként az az M4 egyenes közvetítéséből is kitűnt.

 

A nagyszünetig 6-1-re húzott el az amerikai együttes, amely lankadatlanul hatékony volt, s a kiállítások is őt segítették a mind tanácstalanabbá váló, önbizalomhiánnyal pólózó magyar válogatottal szemben. Nem született magyar gól a harmadik negyedben sem, mégsem lett a vége csúfos vereség, mert a hajrában előbb Keszthelyi Rita - ő kétszer is -, majd Csabai Dóra volt eredményes, így 8-4-es amerikai sikerrel zárult a mérkőzés.

 

Roland Garros - Ostapenko a női bajnok " TENISZ › Grand Slam tornák

A világranglistán 47. lett Jelena Ostapenko nyerte meg a 116. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 4:6, 6:4, 6:3-ra legyőzte a román Simona Halepet.

 

"Nem szolgáltunk rá a győzelemre, az utolsó másfél negyedben mutatott játékunk dacára sem - értékelt Bíró Attila a FINA, a nemzetközi szövetség honlapjának nyilatkozva. - Az Egyesült Államok csapata sokkal jobban pólózott, mint mi, agresszívabb volt, jobban védekezett, s több gólt lőtt az első három negyedben. Utána már csak a szorosabb végeredményért harcoltunk. Előzetesen azt gondoltam, hogy megszorongatjuk majd riválisunkat, de nem így történt."

 

korábbi eredmények:

 

elődöntő:    

Kanada-Oroszország 11-10 (3-5, 1-3, 3-2, 4-0)

 

az 5-8. helyért:

Hollandia-Ausztrália 9-5 (2-1, 2-1, 2-1, 3-2)

Kína-Japán 12-11 (2-3, 2-3, 4-3, 4-2) 

 

vasárnap:

a 7. helyért: Japán-Ausztrália 8:30

az 5. helyért: Kína-Hollandia 9:50

Legfrissebb hírek