Így éli meg Märcz a pólóezüst után a Millenium vb-aranyát - videó

2017. 08. 14. 19:36  |  VÍZILABDA

A kétezres évek olimpiáinak verhetetlen vízilabdás aranycsapata nyerte meg a masters-világbajnokságot: a Kemény Dénes vezette Millennium 16-3-ra győzte le szentpétervári ellenfelét a döntőben.

 Ami tehát pár hete nem sikerült, az most igen: vb-aranyérmes lett a magyar pólóválogatott.
 
Mindkét csatának részese volt Märcz Tamás, aki szövetségi kapitányként ezüst-, most pedig játékosként aranyérmet ünnepelhetett.
 
"Természetesen fájó pont marad egy vb-döntőt elveszíteni egy, a mostanihoz hasonló fantasztikus közönség előtt. Hosszú út vezetett ahhoz a döntőhöz, de azért egy értékes ezüstérmet sikerült megszereznünk. Azt viszont mindenki, mi is elvártuk magunktól, hogy megnyerjük a masters-vb-t, annak ellenére, hogy nem tudtuk, milyen erők jönnek majd szembe" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Märcz Tamás.
 
A kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes azt mondta, ha nem is játszik többé együtt a Millennium, a mostani vb-győztes csapatnak ezentúl december 23-án mindig együtt kell vacsoráznia.
 
"Ha leszi ilyen, az nagyon jó lesz, mert nagyon szeretünk együtt lenni nem csak ilyen rendezvényen, mint ez a mostani, hanem bármilyen közös estén. Nagyon kevés alkalmunk van erre, de nagyon kihasználtuk most ezt a hetet, nagyon boldogok voltunk, hogy együtt lehettünk. Sok szép emlék van mögöttünk, de ez a mostani talán a legszebb lesz" - tette hozzá a Sport 24-nek a játékos-kapitány.

DIGI Sport 24

Óriási fölénnyel nyerte meg a masters-vb-t a 2000-es évek álomcsapata, a Millennium. Az egykori világklasszis pólósok a tervek szerint ezentúl minden karácsony előtt találkozni fognak.

Legfrissebb hírek