Férfi vízi BL: magyar rangadó volt a döntőért

2017. 05. 26. 22:00  |  VÍZILABDA

Hiába kezdtek jobbak történetük legjobb BL-idényében a hazaiak.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája második elődöntőjében magyar rangadót rendeztek: a története legjobb BL-szereplését produkáló Eger a magyar bajnoki címvédő Szolnok ellen mérkőzött a fináléba kerülésért. A találkozót az Eger kezdte jobban, ám a második negyedtől feléledt a Szolnok és végül kétgólos győzelmet aratva került a szombati fináléba. Az Eger a bronzmeccsen vigasztalódhat.
 
FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
2. ELŐDÖNTŐ
ZF Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–7 (2–1, 0–2, 1–2, 2–2)
Duna Aréna, 8000 néző, Vezett: Margeta (szlovén), Putnikovics (szerb)
ZF Eger: B. Mitrovics – Csuk, Erdélyi, Hosnyánszky 1, Hárai 1, Vapenszki, Decker. Csere: Csucskovics, Bedő 1, Lőrincz B. 1, Kovács G. 1, Angyal.
Szolnoki Dózsa-Közgép: Nagy V. – Jansik, Gocics, Vámos, Mezei, Prlainovics 3, Varga Dénes. Csere: Kis G., Younger 3, Crousillat 1, Alekszics.
 
Ebben a szezonban nyolcadik alkalommal került egymással szembe a két legjobb magyar csapat, az eddigi mérleg alapján a Szolnok volt az esélyes, hiszen hétből hat találkozót nyert meg: a Szuperkupában 14-9-re, míg a Magyar Kupa döntőjében 10-4-re nyert, a bajnoki döntőben három győzelemmel (ebből kettő Egerben) védte meg címét. Az Eger egyedül az ob I alapszakaszában "lopott el" egy sikert, akkor 8-5-re bizonyult jobbnak, míg Szolnokon 11-7-re nyertek a hazaiak. 
 
Ahogyan egy nappal korábban, úgy ezúttal is bombaformában kezdett az Egerben Hárai, aki szép egyéni megmozdulással szerzett vezetést csapatának nagyjából hét-nyolcezer néző előtt a Duna Arénában. A Szolnok emberelőnyből egyenlített, majd egy lefordulás után ötmétereshez jutott, de Prlainovic csúnyán fölé lőtt. Tizenhárom másodperccel a játékrész vége előtt újra előnybe került az Eger, Bedőre jött ki tökéletes ütemben a fórmegjátszás.
 
A második negyedben az Eger támadásban kissé súlytalannak tűnt, de ezt agresszív és hatásos védekezéssel kompenzálta, különösen a szerb olimpiai bajnok Prlainovic zavarodott össze a másik oldalon, ugyanis ötödik lövése sem talált cél. Az Eger könnyen elhúzhatott volna, de két emberelőnyt is elrontott, míg Prlainovicnak a sok elhibázott lövés ellenére sem ingott meg az önbizalma, hatodik, majd a hetedik próbálkozása már sikeres volt (3-2).
 
A nagyszünet után Younger bombagóljával növelte előnyét a Szolnok, s bár az Eger kiválóan védekezett, támadásban nem volt ennyire hatékony, előfordult, hogy emberelőnyben is csak kínkeservesen jutott el lövésig. A Tisza-partiak Younger újabb találatával léptek meg három góllal, de Kovács révén gyorsan jött a válasz. Másfél perccel a negyed vége előtt emberelőnybe került az Eger, Dabrowski Norbert egy időkérés alatt próbálta meg kieszelni a "haditervet", amit azonban nem sikerült megvalósítani.
 
Több mint három perc telt el gól nélkül a záró negyedben - ez a szolnokiaknak kedvezett -, amikor Lőrincz remek pattintásával egyetlen találatra jött fel az Eger. A Szolnok bő három perccel a vége előtt Younger egymást követő harmadik góljával állította vissza a korábbi különbséget, de Hosnyánszky azonnal válaszolt (6-5). Alig két perc volt hátra, amikor Kis harcolt ki emberelőnyt, melyet Prlainovic értékesített a kezek alatt a hálóba lőve, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés.
 
 
Korábban:
elődöntő:
Jug Dubrovik (horvát)-Pro Recco (olasz) 10-9 (4-2, 2-2, 3-4, 1-1)
az 5. helyért:
Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 8-5 (2-2, 3-0, 1-1, 2-2)
 
Pénteken játszották:
az elődöntőbe jutásért:
ZF-Eger - Brescia (olasz) 6-4 (2-2, 1-1, 1-1, 2-0)
Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz 11-8 (3-1, 4-1, 3-5, 1-1)
 
A további program:
szombat:
a 3. helyért: 
Pro Recco - ZF-Eger 15.15
döntő: 
Jug Dubrovnik - Szolnoki Dózsa-Közgép 16.45
 
 

Legfrissebb hírek