Az Európa-bajnok vízilabdázó visszavonul a válogatottól

2017. 12. 19. 09:20  |  VÍZILABDA

Fontos láncszemét veszíti el a magyar együttes.

 

Egészen különleges módon derült ki, hogy Tóth Ildikó nem játszik többet a magyar válogatottban, ugyanis Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya a hétfői M4 Sportreggeliben elszólta magát, holott hivatalos bejelentés még nem történt az ügyben.

Egészen a Sport7fő című műsorig, amikor Tóth Ildikó maga mondta el, a budapesti világbajnokság volt az utolsó versenye válogatott színekben.

„A hírek igazak, ez egy korábbi döntésem, amit Birgével (Bíró Attilával) október közepe táján megbeszéltem – mondta el az Európa-bajnok pólós. – Akkor érett meg bennem az, nem vállalom tovább. Gyönyörű időszakot töltöttem el válogatott színekben, de ez lesz az első nyár, hogy nem húzom magamra a címeres mezt.” Hozzátette, nem szünetelteti ezt a „státuszt” végleges a döntése, és átadja a helyet a következő generációnak.

Tóth Ildikót 2004-ben Faragó Tamás hívta be először a válogatottba, 17 évesen került először a felnőtt nemzeti csapat közelébe. Mivel az utánpótlás válogatottakban is folyamatosan jelen volt, húszéves pályafutása alatt mindössze egy szabad nyara volt, ez is csak azért, mert eltörte a lábát. „Elérkezett az az idő, hogy én pihenek, a női vízilabda pedig menetel tovább.”

„Az olimpia után engem csak az motivált, hogy hazai rendezésű lesz a világbajnokság és itthon alkothatunk nagyot – árulta el a 30 éves vízilabdázó. – Ez részben összejött, részben nem, hiszen a hazai közönség csodálatos volt és örök emlék marad. Számot vetettem, úgy láttam, az olimpia még messze van ahhoz, hogy még ezt a három évet komolyan végigcsináljam úgy, ahogyan én ezt magamtól elvárom.”

Ronaldo lesérült az El Classico előtt? " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

A klubvilágbajnokság nem múlt el nyomtalanul.

Legfrissebb hírek