Vízilabda-Eb: ellenfeleket kaptak válogatottjaink

2018. 03. 07. 15:01  |  VÍZILABDA

A barcelonai ceremónia kalapjait az előző, 2016-os belgrádi Eb végeredménye alapján alakították ki.

A magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai bronzérmes olaszokkal, míg a női többek között a házigazda Spanyolországgal került egy csoportba a júliusi Európa-bajnokságon.

 
A magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai bronzérmes olaszokkal, míg a női többek között a házigazda Spanyolországgal került egy csoportba a júliusi Európa-bajnokságon.
 
A magyar válogatott mindkét nemnél az első kalapból várta a szerdai sorsolást: a férfiak Németországgal, Georgiával és Olaszországgal, míg az Eb-címvédő nők a B csoportban Szerbiával, Oroszországgal, Spanyolországgal, Törökországgal és Németországgal mérkőznek majd.
 
A barcelonai ceremónia kalapjait az előző, 2016-os belgrádi Eb végeredménye alapján alakították ki - a férfiaknál így kerülhetett például a világbajnok Horvátország, valamint az olimpiai bronzérmes Olaszország csak a második kalapba.
 
A sorsolással az is eldőlt, a magyarok milyen sorrendben találkoznak az ellenfelekkel. Eszerint a férfiválogatott július 16-án Georgia ellen kezdi az Eb-t, amit július 18-án az olaszok, majd július 20-án a németek elleni összecsapás követ majd.
 
Amennyiben Märcz Tamás csapata megnyeri a kvartettet, úgy a B vagy a D csoport valamelyik résztvevőjével találkozik a nyolc között, míg a nem egyenes ági negyeddöntőbe jutás esetén a C csoportból kap ellenfelet.
 
"Négy hasonló erősségű csoportot sorsoltak, nekünk a továbbjutás szempontjából nyilvánvalóan az olaszok elleni találkozó lesz a kulcsmérkőzés. Már most látszik, erős lesz az olasz csapat, folyamatosan honosítanak játékosokat" - értékelt a szövetségi kapitány az MVLSZ Facebook-oldalán. Märcz Tamás hozzátette, a csoportelsőséggel "könnyebb út járna", mert egy esetleges második hely esetén a négy közé kerülésért vélhetően Szerbiával kellene játszani.
 
A nők a házigazdával kezdenek július 14-én, majd sorrendben Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkoznak. Bíró Attila szövetségi kapitány meglátása szerint "mindegy volt", kit sorsolnak a magyar csapat mellé, mert hat erős európai csapat van a mezőnyben.
 
"Bebizonyítottuk eddig is, hogy mindenkit le tudunk győzni, ugyanakkor azt is látni kell, hogy törékenyek is vagyunk még. Azon dolgozunk, hogy ez változzon" - jelentette ki. A csoportmérkőzések közül a spanyolok és az oroszok elleni találkozókat emelte ki, szerinte azok lesznek a "ki-ki meccsek", hiszen ha ezeket a válogatottakat legyőzik, várhatóan könnyebb lesz bekerülni az elődöntőbe.
 
Az Európa-bajnokságot július 14. és 28. között rendezik a katalán városban.
 
A férfitornán 16 válogatott szerepel, a négycsapatos csoportok győztesei egyből a negyeddöntőbe jutnak, míg a második-harmadik helyezettek keresztbe játszanak a nyolc közé kerülésért.
A nőknél 12 csapat indul, a két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.
 
Az Európa-bajnokságot július 14. és 28. között rendezik a katalán városban.
 
Az Európa-bajnokság férfi tornájának csoportbeosztása:
A csoport: Németország, Georgia, Olaszország, MAGYARORSZÁG
B csoport: Montenegró, Málta, Franciaország, Spanyolország
C csoport: Horvátország, Törökország, Hollandia, Görögország
D csoport: Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Románia
 
A női torna csoportbeosztása:
A csoport: Izrael, Hollandia, Franciaország, Görögország, Horvátország, Olaszország
B csoport: Szerbia, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Németország

Benedek Tibor visszatér a kispadra " VÍZILABDA › Friss hírek

Benedek Tibor legutóbb a 2016-os olimpián ült kispadon, akkor a férfi válogatottat vezette az 5. helyig.

Legfrissebb hírek