Tenisz: komoly bejelentést tett a doppingoló világsztár

2017. 06. 11. 13:43  |  TENISZ

A klasszis fontos kérdésben döntött.

Májusi combsérülése miatt még hetekig nem teniszezhet az egykori világelső orosz Marija Sarapova.

 
Sarapova május 16-án feladta a mérkőzést a római salakpályás torna második fordulójában, így biztossá vált, hogy alanyi jogon nem lehet főtáblás Wimbledonban, most pedig az is eldőlt, hogy sérülése miatt az év harmadik Grand Slam-viadalának selejtezőjében sem indulhat. 
 

Roland Garros - Ostapenko a női bajnok " TENISZ › Grand Slam tornák

A világranglistán 47. lett Jelena Ostapenko nyerte meg a 116. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 4:6, 6:4, 6:3-ra legyőzte a román Simona Halepet.

„Folytatom a felépülést, jelenlegi terveim szerint a stanfordi verseny lesz a következő, amelyen indulhatok" – írta közösségi oldalán az ötszörös Grand Slam-torna győztes Sarapova. 
 
A kaliforniai torna július 31-én kezdődik. 
 
A 30 éves Sarapova április 26-án tért vissza a doppingesete miatti 15 hónapos eltiltását követően. Stuttgartban az elődöntőig, Madridban pedig – Rómához hasonlóan – a második fordulóig jutott, így jelenleg a 178. helyen áll a világranglistán. A francia nyílt bajnokságra nem kapott szabadkártyát, de mint utóbb kiderült, sérülése miatt nem is tudott volna indulni. 
 
Mivel a teljes füves pályás szezont kihagyja, biztosan nem lesz elegendő világranglista-pontja ahhoz, hogy alanyi jogon elinduljon az amerikai nyílt bajnokságon, erre csak szabadkártyával lesz lehetősége.
 

Legfrissebb hírek