Tenisz: drámai meccset vívott Babos Timi

2017. 05. 30. 18:23  |  TENISZ

Francia riválissal csapott össze a magyar teniszező.

Babos Tímea egyesben már a nyitókörben búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságon.

 
A magyar játékos kedden a hazai közönség előtt szereplő Alizé Cornet-tól kapott ki három játszmában, 2 óra 35 perc alatt.
    
Remekül kezdett a magyar teniszező, mindössze két és fél perc játék után elvette riválisa adogatását, majd a sajátját hozva gyorsan brékelőnybe került. Ezt követően azonban Cornet - aki legjobbjaként 2015-ben nyolcaddöntős volt - sorozatban hat játékot nyert és 46 perc alatt szettelőnybe került. A második játszma rendkívül szoros játékot és rövidítést hozott, amelyben Babos bizonyult jobbnak, így következhetett a döntő szett.
    

Már-már kocsmai bunyó tört ki a baseballmeccsen - videó! " EGYÉB SPORTOK › Friss hírek

Elképesztő jelenetek játszódtak le a Washington Nationals-San Francisco Giants MLB-mérkőzésen. A vendégektől Hunter Strickland egy rossz dobással eltalálta a washingtoni sztár Bryce Harpert - nem kellett volna.

A mindent eldöntő harmadik játszmában Babos azonnal elvesztette adogatását, a következő játékban azonban 40-0-ről fordítva visszavette azt. A soproni teniszező nem örülhetett sokáig, hiszen Cornet újra brékelt, innentől pedig nem adott esélyt Babosnak, aki már csak egy játékot tudott nyerni.
    
"Azt gondolom, hogy az elmúlt időszakban ez volt az egyik legjobb meccsem, de sajnos nem sikerült megnyernem. Egy olyan hazai játékos volt az ellenfelem, aki jó teljesítményt nyújtott" - értékelt honlapján Babos. 
    
A magyar játékos azt is megemlítette, hogy nem használta ki jól a lehetőségeit, de ez "benne van a pakliban", mert az elmúlt időszakban nem volt sok sikerélménye egyesben. 
    
"Egyéniben így alakult ez a salakos szezon, de még itt van a páros, szeretnék javítani! Remélem, hogy ezzel a meccsel azért elindultam egy jó úton" - jegyezte meg.
    
Babos párosban - a cseh Andrea Hlavackova oldalán - újra hazai játékosok ellen kell bizonyítania, mivel Amandine Hesse és Tessah Andrianjafitrimo duójával találkozik társával.
 
Női egyes, 1. forduló: 
Alizé Cornet (francia)-Babos Tímea 6:2, 6:7 (5-7), 6:2

Legfrissebb hírek