Roland Garros-győzelem: Piros Zsombor topjátékosoktól tanult

2017. 06. 18. 21:34  |  TENISZ

A friss Roland Garros-győztes Piros Zsombor a párizsi tornán topjátékosokkal teniszezhetett, így saját bevallása szerint eddigi karrierje legtöbb tapasztalatát szerezte a francia fővárosban.

Piros Zsombor a januári junior Australian Open-győzelmét követően a múlt hétvégén második korosztályos Grand Slam-sikerét aratta, miután a spanyol Nicola Kuhnnal az oldalán párosban megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros junior versenyét.
 
Ilyen fiatalon nem könnyű megemészteni a nagy sikereket, amit az is jól jelez, hogy a téli Australian Open-győzelem után egy álomvilágban érezte magát. A párizsi páros diadalt hamarabb feldolgozta a 17 éves teniszező, aki a héten már versenyzett is.
 
Az M1 stúdiójában elmondta, pihenésre nem sok ideje van: „Nagyon sok minden nem fér bele az életembe, ilyen például a szórakozás vagy pihenés. A Roland Garrosról hazatérve 2-3 napom lett volna szusszanni, de végül azt is edzéssel töltöttem, mert készültem a gyulai versenyre. Néha nagyon nehéz bírni ezt a feszített tempót és tartani a szintedet, de ez a profi teniszezők sikerének kulcsa”.
 
A teljes beszélgetést az alábbi videóban láthatja:
 
A Roland Garroson kis túlzással hazai pályán, vagy legalábbis borításon játszhatott, mivel az első labdaérintéstől kezdve 10 évig salakon játszott. Ahogy az idő telik, rá kellett jönnie, nem ez a kedvenc borítása: „Jól játszom salakon, de ahogy nőttem és erősödtem egyre jobban megtetszett a kemény borítás, a gyorsabb pályák. Ez a jövőre nézve nagyon jó, mert a felnőtt ATP-versenyek 70-75 százaléka kemény pályán zajlik”.
 
A felnőtt mezőnyben való helytálláshoz azonban rengeteg tapasztalatra van szükség, ebből a szempontból pedig a Roland Garros volt Piros Zsombor leghasznosabb tornája: „Ez a verseny nem sikerült olyan jól egyéniben, mint ahogy azt sokan remélték, de itt szereztem a legtöbb tapasztalatot. Bemelegíthettem olyan topjátékosokat, mint a világranglistán hetedik horvát Marin Cilic. Az ilyen játékosoktól lehet igazán megtanulni és átvenni a profizmust. Fejben nem tartok még ott, ahol ők, de a célom, hogy pár év múlva hasonló mentalitással tudjak teniszezni”.
 

Legfrissebb hírek