Fucsovics tudja a nagymenők legyőzésének titkát

2017. 11. 04. 12:07  |  TENISZ

A remek formában levő magyar teniszező jövőre robbanthat.

Sikerek ide vagy oda, Fucsovics Márton nem áll meg. Már világranglista 84.-ként folytatja tovább a kemény edzéseket Sávolt Attilával, aki a DIGI Sport híradójának azt mondja: ha jövőre is alázatos és szerény marad a magyar klasszis, akkor megszilárdíthatja a helyét a top 100-ban.
 
Fucsovics nagyon jól kijön az edzőjével, aki 2002-ben a 68. helyen is állt a világranglistán. "Két éve kezdtük a közös munkát, és most azt látni, megértem az első százra, úgyhogy nagyon sokat köszönhetek neki, tényleg mindig ott volt velem, amikor kétszázadik vagy százötvenedik voltam a világranglistán, akkor is bízott bennem és biztatott - és év végére összejött"  - mondta Sávolt Attiláról.
 
Az edző szerint tanítványa felülmúlta idén a várakozásokat. "Az idei eredményekhez az is kellett, hogy hajlandó volt változtatni azokon a dolgokon, amelyeken neki változtatnia kellett akár a pályán, akár a pályán kívül. A 2017-es év végén azt mondhatjuk, hogy minden elvárásnak, minden célnak a maximumát teljesítette, vagy talán még annál is többet a Davis-kupával vagy a múlt heti, bázeli versennyel bezárólag."
 
A 25 éves teniszező idén a Davis Kupa-csapatot a világcsoportba, saját magát pedig a világranglistán a top100-ba juttatta. A jövőt nézve nagy kérdés, hogy mi a különbség egy top 10-es és egy top 100-as játékos között?
 
"Nem volt esélyem top 10-es teniszezővel játszani egészen a mostani, bázeli tornáig, a meccs végén, amikor két labdára voltam a győzelemtől, megvillant Cilicnek a keze. Talán ez az egy-két fontos pont, ami döntő lehet (egy top 10-es teniszező ellen)" - árulta el a Sport 24-nek Fucsovics.
 
A múlt heti, bázeli tornán egy hajszálnyira volt attól a negyeddöntőben, hogy legyőzze a világranglista-negyedik Marin Cilicet. A svájci szereplés révén jött össze a nagy ugrás a világranglistán, ami azt is jelenti, hogy jövőre az Australian Openen már főtáblásként indulhat.
 
A cél persze az, hogy ez a karriercsúcs ne karrierje csúcsát jelentse – ám nem csak a ranglista számít, hanem a fejlődés is. "Nehéz, mert egy teniszezőnek mindig jó visszajelzés, minél előrébb van a világranglistán. De mi mindig arra koncentráltunk, hogy a játékom javuljon, a játékban is fejlődjek, és jobb tornákon tudjak játszani" - fogalmazott Fucsovics.
 
Sávolt Attilának pedig csak egyetlen kérése van játékosához. "Jövőre egyértelműen az a cél, hogy megszilárdítsa a helyét az első 100-ban, ehhez pedig az kell, hogy ugyanilyen alázatos, szerény legyen, és akár sikerek, akár kudarcok jönnek, a munkát elvégezze, és hallgasson rám legalább annyira, mint eddig."
 
Az edzői instrukciók most Pozsonyba, egy challenger tornára vezetik Fucsovicsot, akinek ez lesz az utolsó versenye az évben. Egy-két hét pihenő után aztán kezdődhet a komoly felkészülés, hiszen januárban jöhet az Australian Open, már a főtábláról.
 
 

Szlovén válogatott csatárt igazolhat a Ferencváros " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

A Nemzeti Sport információi szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a téli átigazolási időszakban szerződtetheti a Darmstadt támadóját, Roman Bezjakot. A 28 esztendős futballista jelenleg a magyar bajnoki éllovas Ferencvárosnál szerepel próbajátékon a Darmstadt vezetőedzője, Torsten Frings elmondása alapján. A szakember szavaiból kiderült, hogy Bezjak a háttérbe került a német együttesnél, így kerültek képbe a zöld-fehérek.

Legfrissebb hírek