Babos Tímea sajnálja a kiborulást

2017. 06. 17. 10:59  |  TENISZ

Babos Tímea megbánta, hogy a hollandiai 's-Hertogenbosch városában zajló, 589 ezer dollár (181 millió forint) összdíjazású füvespályás tenisztorna első fordulójában elveszített mérkőzése közben kiborult.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hatodik helyen kiemelt, 24 éves soproni játékos a WTA rangsorában 183., hazai pályán szereplő Arantxa Rustól szenvedett vereséget 2 óra 6 perc alatt úgy, hogy az első szettet még ő nyerte. Babos Rabat, Madrid, Róma és a Roland Garros után sorozatban az ötödik tornáján búcsúzott a nyitókörben.

 
A világranglistán 36. helyezett magyar teniszező a hétfői mérkőzés döntő szettjében háromgémes hátrányba került, és amikor edzője odament hozzá, Babos megkérdezte tőle, hogy kiszállhat-e, illetve elkeseredettségében azt mondta, nem tudja, miért teniszezik. A beszélgetés látható és hallható volt a televíziós közvetítésben is.
 
 
„Nagyon sajnálom a mérkőzésen történteket és nyilván nem vagyok büszke erre! Elég nehéz időszakon megyek keresztül a pályafutásomban, de nyilván ez nem lehet kifogás és mentség a viselkedésemre – közölte Babos a csapata honlapján. – Tudom, hogy hibáztam! De azt is tudom, hogy lehet és kell is tanulni ebből a hibából. Dolgozni és menni kell tovább előre! Köszönöm azok támogatását és biztatását, akik támogatnak és megpróbálnak segíteni! Igyekszem és mindent meg is teszek azért, hogy minél több örömöt okozzak a teniszemmel a szurkolóimnak! Edzőmmel, Thomas Drouet-val a mérkőzés alatt és miatt sem romlott meg, semmilyen formában a kapcsolatom! Próbált akkor is segíteni. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nehéz időszak, de egy csónakban evezünk, azonosak a céljaink és az elképzeléseink! Nyilván nem volt boldog a hétfői mondatommal, de próbálunk együtt javulni és fejlődni. Ahogyan megtettük korábban is. A múlt az a múlt. Most már előre tekintenünk és dolgozunk tovább!” – nyilatkozta a játékos.
 
A Babos Team állásfoglalása szerint ugyan a teniszező idei egyéni szereplése elmarad a várakozásoktól, hiszen 2017-ben 11 alkalommal szenvedett vereséget az 1. fordulóban, de idei 14 veresége mellett február 26-án megnyerte a budapesti WTA Tour-versenyt, összesen 11 mérkőzést nyert egyesben, a Fed Kupában pedig egyéniben 2 győzelemmel járult hozzá a magyar válogatott szerepléséhez. Párosban januárban Sydneyben (az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán) és májusban Rabatban (a cseh Andrea Hlaváčková oldalán) WTA Tour-versenyt nyert, döntős volt Madridban (a cseh Andrea Hlaváčková oldalán), míg Rómában a legjobb négy közé jutott cseh társával. Babos az idei eredmények alapján összeállított pontversenyben egyesben 67., míg párosban Andrea Hlaváčková oldalán a 13. helyen áll.
 
 
„Természetesen Tímea és stábja is szeretné és azon dolgozik minden nap, hogy még jobb eredményeket érjen el. Tímea gondban van, amelyet nem könnyű megoldani. De ebbe nem kíván beletörődni a játékos és stábja! A problémákkal pedig tisztában van valamennyi érintett, a jogos kritikák nélkül is. Tímea az edzéseken hihetetlen alázattal dolgozik de még nem indultak be a felfelé vezető folyamatok. Azzal is tisztában vagyunk, hogy nem viselkedett úgy, ahogyan azt a Csapata elvárja tőle. Tímea is tisztában van ezzel, tanul ebből az esetből” – fogalmaz a Babos Team közleménye.

Legfrissebb hírek