Folytatnák európai menetelésüket a csabai röpisek

2017. 03. 07. 03:45  |  RÖPLABDA

A győzelem a célja a Linamar-BRSE női röplabdacsapatának a keddi CEV Kupa negyeddöntő első, magyarországi mérkőzésén, amelyen az olasz Busto Arsizióval találkozik.

Baran Ádám, az egyesület elnöke a klub hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, bár "Dávid és Góliát csatája" lesz a mérkőzés, nem tekintik végállomásnak azt, hogy a legjobb nyolc közé jutottak, szeretnének még tovább jutni. Hozzátette: véleménye szerint Magyarországon még nem volt női röplabdamérkőzés iránt akkora érdeklődés, amilyen a keddi negyeddöntőt övezi.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző nemcsak olasz, hanem európai szinten is topcsapatnak nevezte a Busto Arsiziót, amely ellen szavai szerint "extra-extra játékkal" kell pályára lépni. Az olasz együttes hétfő délután érkezett meg Magyarországra, és még este edz a találkozó helyszínén, a városi sportcsarnokban.

Soós Nikolett csapatkapitány kifejtette: kéthetes komoly felkészülésen vannak túl, és nem érzik megállíthatatlannak az olaszokat, szerinte sikerült megtalálniuk az ellenfél gyenge pontjait. Azért van teher rajtuk, mert látják a továbbjutás lehetőségét is - fogalmazott.

Szarvas Péter polgármester elmondta: nagyon örül annak, hogy a BRSE sikerei hatására az európai sportközvélemény egyre inkább tudja, hol helyezkedik el Békéscsaba. "Ennél nagyobb siker egy város számára nehezen elképzelhető" - húzta alá.

A BRSE a találkozó után, pénteken Zágrábba, a Közép-európai Liga négyes döntőjére utazik, onnan egyből Olaszországba megy, ahol jövő szerdán játssza a visszavágót a Busto ellen - közölte Baran Ádám.

 A keddi első mérkőzés 17.30-kor kezdődik, az M4 élőben közvetíti.

Atlétika: Pars Krisztián és Márton Anita is utazik " EGYÉB SPORTOK › Friss hírek

Legfrissebb hírek