Mégis tud focizni a Real Madrid csodatinije?

2017. 10. 12. 07:25  |  NEMZETKÖZI FOCI

Zinedine Zidane tárt karokkal várja vissza a norvég reménységet.

Hatalmas felhajtással indult, döcögősen folytatódott Martin Ödegaard karrierje a Real Madridnál. A norvég csodagyerek 15 évesen igazolt a spanyol gigászhoz, ahol egy évnek kellett eltelnie, mire rájöttek, nagyon fiatal még, hogy közel kerüljön a sztároktól hemzsegő első kerethez.

A 2016/2017-es szezon kezdete előtt Zinedine Zidane vezetőedző a több játéklehetőség érdekében azt tanácsolta a tehetséges játékosnak, hogy kölcsönben próbáljon lehetőséghez jutni, ennek szellemében igazolt a holland élvonalban szereplő Heerenveenhez idén januárban. Tíz hónappal később azonban már arról lehet olvasni a spanyol sajtóban, hogy a Real Madrid tárt karokkal várja vissza a középpályást.

A most 18 éves Ödegaard első hollandiai féléve a beilleszkedésről szólt, de a 2017/2018-as szezon meghozta az áttörést. Eddig hétből hét bajnokin kezdőként szerepelt, tehát alapember lett és annak ellenére is lenyűgözte a szakértőket, hogy gólt nem szerzett, valamint gólpasszt sem jegyzett. De ami a legfontosabb, teljesítménye Zidane-t is meggyőzte.

A válogatott mérkőzések során ez az érzés csak tovább erősödhetett: Ödegaard az U21-s norvég csapatban előbb pazar szabadrúgásgólt szerzett Koszovó fiataljai ellen (2–0)...
 

...majd kiváló 90 percet játszott Németország U21-esei ellen, ezt a meccset 3–1-re nyerték a norvégok, Ödegaard góllal és gólpasszal zárt, de érdemes pár percet a találkozón nyújtott teljesítményére szánni, élmény nézni a labdakezelését, cseleit és a passzjátékát. (A 10-es mezt kell figyelni)
Ha még nem is áll készen arra, hogy a Real Madrid első keretének tagja legyen, egyértelműen látszik, hogy konstans a fejlődése és szép jövő előtt állhat. A 2018-as felkészülési időszakban pedig nem más, mint a 45 millió euróért igazolt, de jelenleg még a Flamengóban szereplő Vinícius Júnior mellett harcolhat Zinedine Zidane elismeréséért.

 

Legfrissebb hírek