Ilyen nincs: Ronaldo hatalmas butaságot követett el

2017. 06. 14. 18:22  |  NEMZETKÖZI FOCI

A Real Madrid klasszisa akár börtönbüntetést is kaphat.

A spanyol ügyészség adócsalás vádjával pert indít Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója ellen.

 
Az ügyészség közleménye szerint a portugál sztár 2011 és 2014 között 14,7 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.
 
A pert az ügyészségnek küldött spanyol adóhatósági jelentésre hivatkozva indítják el Ronaldo ellen.
 
Az ügyészek állítása szerint a labdarúgó 2011-ben 1,4 millió, 2012-ben 1,7 millió, 2013-ban 3,2 millió, 2014-ben pedig 8,5 millió eurónyi adót nem fizetett be. Ronaldo 2010 januárja óta számít spanyolországi lakosnak, s 2011 novemberében döntött úgy, hogy a külföldi munkavállalókra vonatkozó spanyol adótörvények szerint fizet – áll a közleményben.
 
Az ügyet egyelőre a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a focistát képviselő ügynökség sem kommentálta.
 

Elképesztő: ennyibe "kerültek" Ronaldo gyerekei " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Az El Mundo Deportivo a portugál Correio Da Manha-ra hivatkozva arról ír, hogy C. Ronaldo 200 ezer eurót adott a béranyának, aki kihordta a kis Evat és Mateot. CR7 anyja állítólag már elutazott az USA-ba, és hétvégéig hazaviszi a csecsemőket. Ennek ellenére ma Luciano Spalletti foglalja el a milánóiak kispadját.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.
 
Egy hónapja a szintén adócsalási botrányba keveredett Lionel Messi fellebbezését utasította el a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona sztárjára 21 hónapos börtönbüntetést rótt ki a bíróság, mely egyben kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezte – ám büntetlen előélete miatt, s mivel a büntetés két évnél kevesebb, vélhetően nem kell börtönbe vonulnia.
 
 

Legfrissebb hírek