1 milliárd euró Ronaldo kivásárlási ára, de két klub is vinné

2017. 06. 17. 14:32  |  NEMZETKÖZI FOCI

Elviheti-e olcsóbban a két gazdag klub vagy a kínaiak?

Cristiano Ronaldo távozni akar a Real Madridtól, de nem lesz egyszerű: a klub nem szívesen engedi el, aki pedig szerződtetni akarja, futballtörténeti összeget kell letennie a portugál csatárért. A Konföderációs Kupára készülő portugál válogatott tagjai állítólag már biztosak benne, hogy legjobbjuk, Cristiano Ronaldo még a nyáron klubot vált – írta az InfoRádió.
 
 "Elhagyom a Real Madridot, eldöntöttem, és nincs visszaút" - mondta a Marca című spanyol sportlap szerint a csapattársainak az oroszországi edzőtáborban. Az újság napok óta arról ír, hogy a négyszeres aranylabdás támadó távozni készül, a portugál A Bola pedig 180 millió eurós ajánlatról is tud.
 
A Marca úgy kalkulál, hogy a Real Madrid legalább 400 millió eurót kereshet az üzleten. A 32 éves csatárnak csillagászati kivásárlási ár szerepel a szerződésében: egymilliárd euró! Ezt még 2009-ben foglalták írásba, mert a Real Madrid ezzel is azt kívánta jelezni, hogy legnagyobb csillaga nem eladó. 
 
Ez az összeg persze nem kötelező, de ennyiért tárgyalás nélkül bárki viheti, de meg lehet állapodni alacsonyabb összegben is. A Santiago Bernabeu stadion irodáiban egyelőre nyugalom van a lap szerint, és majd csak a Konföderációs Kupa után ülnek le a játékossal tárgyalni, de a Marca úgy becsüli, 200 millió euró körül már elengedhetik legnagyobb értéküket. 
 
Van több klub is a piacon, amely megengedhet magának ilyen nagyságrendű tranzakciót, a Manchester Unitedet és a PSG-t emlegetik, és persze ott vannak még a sztárokra váró, pénzzel teli kínai csapatok is.  
 
Hogy lesz ebből 400 millió euró?
A Real megszabadulna Ronaldo csillagászati fizetésétől is, amit évi 50 millió eurós tehert jelent, így a szerződése eredeti, 2021-es lejártáig 200 millió eurót kellene neki kifizetni, így ez is megtakarításként jelentkezne a könyvelésben. 
 
Más kérdés, hogy mekkora az a szakmai és pénzügyi veszteség, amely a klubot érné Cristiano Ronaldo távozásával.

Nagyon várják, hogy Cristiano Ronaldo hazaigazoljon - kép " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Az a klub jelzett neki, amelyikben ismert labdarúgó lett.

Legfrissebb hírek