Megvan a Barcelona első kolumbiai focistája

2018. 01. 11. 12:06  |  NEMZETKÖZI FOCI

Hivatalos bejelentést tettek a katalánok.

 Az FC Barcelona hivatalos oldalán jelentette be, hogy megegyezett a Palmeirasszal Yerry Mina klubváltása kapcsán - vette észre az nso.hu.

 
A 23 esztendős Minára eredetileg csak nyáron szeretett volna lecsapni a katalán együttes, ám mivel Javier Mascherano nagy valószínűséggel Kínába szerződik, Ernesto Valverde úgy döntött, nem vár még további hónapokat.
 
Az FC Barcelona hivatalos oldalának tájékoztatása szerint a klub 11.8 millió eurót fizet a Palmeirasnak a válogatott középhátvédért, aki öt és fél évre szóló szerződést írt alá, kivásárlási ára 100 millió euró lesz.
 
A katalánok honlapja gyors, labdabiztos futballistaként jellemzi a 195 centiméter magas bekket, akivel kapcsolatban hozzáteszi, hogy kiváló fejjátékát kamatoztatva az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba – ennek egyik bizonyítéka a kilenc válogatott meccsén szerzett három gólja.
 
Ami az eddigi karrierjét illeti: a kolumbiai Deportivo Pastónál kezdte a pályafutását, majd következett a Santa Fe, amellyel megnyerte a második számú dél-amerikai kupasorozatot, a Copa Sudamericanát. A Palmeirashoz 2016-ban vezetett az útja, a brazil együttessel rögtön bajnoki címet nyert.
 

Mentőhelikopterrel szállították kórházba a sztáredzőt " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Feladta élete első Dakar-raliját a többek közt az FC Porto és a Chelsea labdarúgócsapatát is irányító André Villas-Boas, aki Peruban, a verseny negyedik szakaszán szenvedett balesetet, amelynek következtében kórházba is szállították. A negyvenéves edző novemberben azért hagyta ott a kínai élvonalban szereplő Shanghai SIPG csapatát (jelenleg második a bajnokságban), hogy teljesítse élete első raliját.

Legfrissebb hírek