Inter: büntetés rasszizmus miatt

2018. 12. 28. 09:43  |  NEMZETKÖZI FOCI

A klub fellebbez az ítélet ellen.

Következő két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania az Internazionale csapatának az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) csütörtöki fegyelmi döntése értelmében. A büntetés előzménye, hogy a szerda esti Inter-Napoli (1-0) meccsen a nápolyiak 27 éves fekete bőrű középhátvédjét, Kalidou Koulibalyt a lelátókról majomhangokkal hergelték.
 
A szankció tartalmazza továbbá, hogy a milánói stadionban a lelátó északi részét a harmadik hazai mérkőzésen is zárva kell tartani, mert a sértő rigmusok többsége onnan érkezett. A bizottság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy az ismétlődő rasszista bekiabálások miatt ellenséges légkör alakult ki a stadionban.
 
Az Internek január 13-án a Benevento elleni Olasz Kupa-nyolcaddöntőt, majd 19-én a Sassuolo elleni bajnokit kell zárt kapuk mögött rendeznie, az északi kanyar pedig február 3-án a Bologna elleni bajnoki találkozón is zárva lesz. A klub már jelezte fellebbezését a büntetés ellen.
 
A nápolyiak kiállított játékosa, Koulibaly két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az egyiket azért, mert begyűjtötte ötödik sárga lapját, a másodikat pedig azért, mert gúnyosan megtapsolta Paolo Mazzoleni játékvezetőt. Csapattársa, Lorenzo Insigne szintén nem léphet pályára a következő két meccsen, ráadásul 10 ezer eurós pénzbírságot is kapott, mert csapatkapitányként megsértette a bírót.
 
A FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) elnevezésű szervezet közleménye emlékeztetett: az olasz futballban számos alkalommal előfordult már, hogy a játékvezető nem reagált a rasszista megnyilvánulásokra, az érintett játékos pedig dühében olyat tett, amiért kiállították.
 

Carlo Ancelotti, a Napoli vezetőedzője elmondta, a szövetségi ellenőrt háromszor kérték a mérkőzés ideje alatt, hogy szakítsa félbe a játékot, ehelyett csupán a helyi műsorközlő figyelmeztette a vétkes szurkolókat. A szakvezető hozzátette, ha a jövőben hasonló eset előfordul, a nápolyiak levonulnak a pályáról. 

Legfrissebb hírek