Leszemetesezte a bíró szívét – eljárás Buffon ellen

2018. 05. 13. 16:11  |  NEMZETKÖZI FOCI

10 nappal sikerült az utolsó meccse után kitűzni a tárgyalást!

Miután a Juventus emlékezetes körülmények között, egy utolsó percben megítélt büntetővel kiesett a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Gianluigi Buffon egy hasonlóan emlékezetes interjúban elmondta véleményét a játékvezetőről. A Juventus kapusa, akit a tizenegyes megadását követő tiltakozásáért a meccset vezető Michael Oliver kiállított, többek közt azt mondta, hogy aki egy ilyen büntetőt megad, annak szemetes van a szíve helyén, illetve hogy aki ennyire nem tudja kezelni a nyomást, az üljön inkább a lelátóra a családjával – írta az Index.
 
Az olasz kapus elővette az angolját, vesztére. A 93. percben befújt, továbbjutást eldöntő 11-esről folyó vitában a Juvét váratlan helyről támogatják.
 
 

null

null

 
 
 
Az UEFA május 11-én közzétett híre szerint az UEFA fegyelmi eljárás indított a kapusnak egyből felmutatott piros lap, illetve az általános magatartási szabályok megsértése miatt.
 
Az eset még április 11. történt, utána azt nyilatkozták az illetékesek, hogy vizsgálatot indítanak a további eljárás szükségességének megállapításáról, fegyelmi bizottság május 31-re tűzte ki az időpontot.
 
Ami azért vicces, mert így egész jó eséllyel 10 nappal azt követően lesz a tárgyalás, hogy Buffon lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Juventusban és visszavonult. Bár a 40 éves kapuslegenda hivatalosan még nem nyilatkozott a jövőjéről, de messze ez a legvalószínűbb forgatókönyv, és ha mégis folytatná, akkor is szinte kizárt, hogy ezt Európában tegye.

Legfrissebb hírek