Döbbenetes adatok a Real-Juve BL-döntőről

2017. 06. 04. 08:34  |  NEMZETKÖZI FOCI

Rengeteg érdekességgel szolgált a cardiffi finálé.

Cardiffban rendezték meg a Bajnokok Ligája idei döntőjét, amelyben a címvédő Real Madrid a triplázásra hajtó Juventus ellen játszott, hiszen az olasz gárda célja az volt, hogy a kupa és a bajnokság után a Bajnokok Ligáját is behúzza, amelyre legutóbb olasz csapatként az Inter volt képes, még 2010-ben.

 
Ennek megfelelően az első félidőben nagyon odatette magát a Zebracsíkos gárda, amit jól jelez, hogy mind a 4 kaput eltaláló lövésük ebben a játékrészben esett, míg a Real kapura is alig lőtt (5 próbálkozás) főleg a második félidőhöz képest, amikor 13 alkalommal kísérleteztek. Azonban a 20. percben megtört a csend, hiszen jött egy kontra után Cristiano Ronaldo, aki ezzel a találatával az első játékos lett a sorozat történetében, aki 3 BL-döntőben is eredményes tudott lenni (2008, 2014, 2017). 
 
Nem sokáig örülhettek a Királyiak, hiszen 7 perccel később jött Mario Mandzukic, aki egy elképesztő félollóval kiegyenlített. Egyébként a horvát center a 2013-as döntőben is gólt lőtt még a Bayern színeiben a Dortmund ellen. Róla tudni kell, hogy a világ egyik legjobban védekező centere, amit szombaton is bizonyított, hiszen volt 3 szerelése és 1 tisztázása is, amivel a 4. legjobban védekező játékos volt támadó létére Casemiro, Ramos és Bonucci mögött. Az első félidőben tényleg remekelt Mandzukic, hiszen az összes légi párbaját megnyerte, 100% volt a lövési aránya, volt 2 helyzete és egy bombagólja is. 
 

Megvédte a címét a Real Madrid, C. Ronaldo volt a hős " NEMZETKÖZI FOCI › Bajnokok Ligája

Történelmet írt a Real Madrid, hiszen a XX. század legjobb futballcsapata ismét nagyot alkotott: elsőként védte meg a címét a Bajnokok Ligájában. Történelmet írt Cristiano Ronaldo, hiszen immáron 4 gólt lőtt a döntőkben, 105-öt az európai kupasorozatban, karrierje során pedig a mai két góljával immár 600 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

A 61. percben ismét betalált a Real, méghozzá a brazil középpályás Casemiro lévén, akiről tudni lehet, hogy nagy lövő, amit bizonyított is, hiszen egy elképesztő gólt szerzett, bár tegyük hozzá, hogy megpattant. Április 23.-án még a Barcelonát szomorította, most pedig épp a Katalánokat kiejtő Juvét ezzel a találattal. Az első félidőben ő is remekelt, hiszen a második legjobb passzpontossága (93%) neki volt Kroos mögött (94%). Aztán nem állt meg a Real, ismét Ronaldo villant, egy beadás után érkezett középen senkitől sem zavartatva és szépen Buffon hálójába talált, amivel már 600 gólnál jár a klubcsapatban és a válogatottban. Az i-re a pontot a csereként beállt Asensio tette, aki belőtte a negyediket is, ezzel beállítva a végeredményt.
 
Érdekesség, hogy Allegriék ezen az egy meccsen több gólt kaptak (4), mint az összes többin együttvéve. Jól jelzi, hogy mennyire nem ezt vártuk a torinóiaktól, hiszen eddig nagyon összeszedetten és szervezetten játszottak, ám ez ellen a Real ellen ők is esélytelenek voltak. Az első félidő teljesen rendben volt, ám a másodikban teljesen szétestek, támadásban semmit nem mutattak, ellenben a Real a kontrákkal és a beadásokkal nyerte meg a meccset, hiszen Marcelonak 3 beadása/1 gólpassza volt, míg Carvajalnak is ugyan ennyi, igaz előbbinek egy pontos, utóbbinak nulla. Carvajalnak 96%-os passzpontossága volt, 3 helyzete, 2 közbeavatkozása, míg 1 gólpassza, amivel az egyik legjobbnak bizonyult.  
 
Ki kell emelni Isco teljesítményét is, ami Zidane érdeme, hiszen Balet is berakhatta volna nyugodt szívvel, ám a nyomás ellenére a spanyolt játszatta, amit meg is hálált, hiszen 90%-osan passzolt, 2 helyzetet alakított ki, volt 2 beadása és két lövése. Összeségében teljesen megérdemelte a Real Madrid a 12. Bajnokok Ligája címét, ami annyi, mint amennyi a Barcelonának (5) és az AC Milannak (7) van együttvéve. Ezzel a spanyol csapat lett az első a BL történetében, amely egymás után kétszer is nyerni tudott, mutatva ezzel, hogy Zinedine Zidane mekkora edző, aki 103 naponta nyer egy trófeát a csapatának.
 
Nagy László

Legfrissebb hírek