Hatalmas botrány rázhatja meg az angol labdarúgást

2017. 06. 14. 19:38  |  NEMZETKÖZI FOCI

A szurkolók valami miatt nagyon bosszúsak.

A Labdarúgó Szurkolók Szövetsége (FSF) Angliában arra figyelmeztette a Premier League vezetőit, hogy a bajnokságban üresek lehetnek a lelátók azokon a hétvégi mérkőzéseken, amelyek későn, a tervek szerint 19:45 órakor kezdődnek.

 
"Egyre több az olyan mérkőzés, amely megnehezíti a szurkolók életét, különösen azokét, akiknek sokat kell utazniuk" - áll az FSF által megfogalmazott közleményben. A szervezet véleménye szerint nagyon sok idő telt el, amíg a mostani lelátói légkör - amely a műsorszolgáltatók számára is értéket képvisel - a szurkolók aktív közreműködésével kialakult a Premier League-ben.
 

Nagyon fontos kérdésben döntöttek az olasz sztárcsapatnál " NEMZETKÖZI FOCI › Olasz foci

Eusebio Di Francesco lett a Bajnokok Ligája-résztvevő AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője. A Serie A előző idényében második helyezett klub honlapjának keddi beszámolója szerint a tréner szerződése két évre szól. Brit sajtóértesülések szerint a West Ham csapatánál folytathatja pályafutását Joe Hart. Az ifjú titánok maguk mögé utasították a két nagy sztárt, egyikük még az első tízbe sem fér be.

"Hogyan néznének ki az üres lelátók?" - tette fel a kérdést az FSF, amely szerint a Premier League a műsorszolgáltatókkal közösen mintha "szándékosan" arra törekedne, hogy a drukkerek számára egyre nehezebb legyen bajnoki találkozókra járni Angliában.
 
A Premier League hétvégi mérkőzéseit a hagyományoknak megfelelően délután, illetve kora este rendezték meg. A 2016/17-es szezonban szombaton - helyi idő szerint - 17:30-kor, vasárnap 16:30-kor volt a legkésőbbi kezdés.
 
Az új műsorszolgáltatással kapcsolatos végleges döntést a Premier League vezető testülete 2018 februárjában hozza meg.
 
A The Times információja szerint az angol liga vezetői azt is tervezik, hogy a jelenleg élőben közvetített 168 bajnoki mérkőzés számát a 2019/20-as idényre 190-re emelik fel.
 

Legfrissebb hírek