Vereséget szenvedtünk Skóciától is - videó

2018. 03. 27. 22:04  |  MAGYAR FOCI

A csapat jobban játszott, de ez sem volt elég.

Magyarország-Skócia 0-1!
 
Az első félidő két legszebb jelenete igenis a magyar válogatotté volt. Gulácsi Péter magabiztosan hárította a skótok tizenegyesét, míg Dzsudzsák Balázs bal felső sarokra tartó szabadrúgása (embereset hárított a skótok kapusa, el kell ismerni) gólt érdemelt volna. A második játékrészben pedig az volt a legemlékezetesebb, amikor Szalai parádés mozdulattal helyezett nem sokkal a jobb alsó sarok mellé Lovrencsics jobb oldali, lapos beadása után.
 
Az első félidő legfontosabb alkotóeleme az volt, hogy a Kazahsztán elleni meccshez képest stabilabban óvtuk a kapunkat. Hozzáállás kérdése eldönteni, hogy ez azért volt, mert pénteki ellenfelünknek jobb a támadójátéka, mint a skótoknak, vagy azért, mert harcosabb és fegyelmezettebb volt ma a csapatunk, aminek az egyik eredménye volt a rendezettebb védekezésünk.
 
 
 
És ez még akkor is igaz, ha Kleinheisler túl harcias menteni igyekvése miatt Gulácsinak tizenegyest kellett hárítania (ő is a védekezés része), majd a fordulás után olyan góllal szerezték meg a vezetést a vendégek, ami elkerülhető lett volna. Ez volt az egyetlen komoly hiba a meccsen.
 
A hajrában még nagyobb lett a harc, a mieink küzdeni akarásával nem volt baj, amit jelez, hogy a nézők most végig a stadionban maradtak.
 
Georges Leekens két vereséggel rajtolt, ezért sokat fog majd kapni, az viszont tény, hogy magasabban jegyzett csapat ellen bíztatóbban játszott a válogatott, mint pénteken.
 

Vb2018 felkészülés: eredmények és gólok " NEMZETKÖZI FOCI › Nemzeti válogatottak

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS NÉMETORSZÁG-BRAZÍLIA 0-0 Berlin, Olimpiai Stadion. V: J. Eriksson (svéd) Németország: Trapp - Kimmich, Rüdiger, J. Boateng, Plattenhardt - Gündogan , T. Kroos - Draxler, Goretzka, L. Sané - Gomez. Szövetségi kapitány: Joachim Löw. Brazília: Alisson - Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Marcelo - Casemiro - Willian, Paulinho, Fernandinho, Coutinho - Gabriel Jesus.

Legfrissebb hírek