Szégyen: Magyarország San Marino mellett - tények és adatok

2017. 06. 10. 14:53  |  MAGYAR FOCI

Hihetetlen statisztikák az Andorra elleni meccsről.

 

- Az andorrai válogatott húszéves, 141 meccset számláló történetének második győzelme volt a magyarok elleni. Magyarország az ötödik – Albánia, Fehéroroszország, San Marino és Macedónia után –, amelyet a miniállam bármilyen találkozón le tudott győzni.
 
 
- Andorra először 13 évvel ezelőtt ‒ egészen pontosan 12 éve és nyolc hónapja, vagyis 4622 napja ‒ nyert tétmérkőzést, amikor 2004 októberében szintén 1-0-ra verte Macedóniát ‒, azóta sorozatban 66 alkalommal nem sikerült győznie. Egyetlen tétmeccsen rúgtak egynél több gólt (Ciprus ellen), de akkor is kikaptak. 
 
 

Levetették a szurkolók a mezt, Storck hevesen reagált - videó " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Mint jeleztük, Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya sírva mesélte el az andorrai égés után , hogy a lefújás után a szurkolók levetették velük a mezt. A felvétel elején Bernd Storck szövetségi kapitányra is érdemes figyelni, aki a szurkolók felé mutogat, majd maga elé hív valakit...

 
 
- Több andorrai játékos elsírta magát a lefújás után, annyira örült a történelmi győzelemnek, hiszen a két válogatott között 153 hely a különbség a FIFA világranglistáján. Csapatuk mindössze 73 alkalommal passzolt az egész meccsen, de ez is elégnek bizonyult. A hivatalos statisztika még ennél is kevesebb, 44 passzt mutat.
 
 
- Az idei év elején Andorra legyőzte San Marinót barátságos meccsen, ezzel 86 találkozóból álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg. A pireneusokbeli ország szinte példátlan, kétmeccses veretlenségi sorozattal érkezett a találkozóra, hiszen a Feröer-szigetek elleni 0-0 után barátságos mérkőzésen legyőzték San Marinót is (ráadásul otthon Svájc és Lettország ellen is csak egy góllal kaptak ki). 2017-ig még sosem fordult elő, hogy egyazon esztendőben kétszer is győzzenek.
 
 
- Andorra lakosságszáma 79.000 fő. Egy lakótelep és egy mezőgazdasági terület mellé felépített Nemzeti Stadionjába 3306 néző fér be (a nézőszámot a szomszédos lakások ablakából nézelődők szokták növelni). Az ország legjobb csapata, az FC Andorra nem otthon játszik, hanem a spanyol ötödosztályban. Az ottani első osztályt 8 - amatőr labdarúgókból álló - csapat alkotja, mind a nyolc csapat összesen kettő stadionban játssza a mérkőzéseit.

Legfrissebb hírek