Eldőlt, mikor és hol játszik legközelebb a válogatott

2018. 04. 06. 08:32  |  MAGYAR FOCI

Nyár elején javíthat a Leekens-csapat.

 

Bresztben játssza a fehéroroszok elleni mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. A hazai szövetség csütörtöki közlése szerint a június 6-i barátságos találkozó magyar idő szerint 19 órakor kezdődik majd a 10 ezer főt befogadó OSZK Bresztszkij Stadionban, az FC Dinamo Breszt pályáján. 

 

Georges Leekens csapata három nappal később a Groupama Arénában fogadja a világbajnoki résztvevő ausztrálokat, a közmédia azt a találkozót szintén élőben adja a tévében és online is. Az MLSZ a válogatottak megnevezésekor, március 22-én emlékeztetett rá, hogy amint a márciusi két ellenfelet – Kazahsztánt és Skóciát –, úgy a júniusiakat is a Nemzetek Ligájára történő felkészülés jegyében választotta ki a szakmai stáb. Különös tekintettel arra, hogy a nyár eleji lesz az utolsó két találkozó a szeptemberi Nemzetek Ligája-rajt előtt. Az első két meccset elvesztette a magyar csapat, a kazahoktól 3-2-re, a skótoktól pedig 1-0-ra kapott ki.

 

A szövetség statisztikája szerint Fehéroroszország legjobbjaival eddig kétszer játszott a válogatott: előbb 2002 áprilisában Debrecenben 5-2-re nyert az ellenfél, majd 2013-ban, a törökországi Belekben 1-1 lett a végeredmény. Ausztrália válogatottjával ugyancsak két alkalommal csapott össze a nemzeti csapat, mindkétszer az ausztrálok győztek: előbb 1997 áprilisában 3-1-re, majd 2000 februárjában 3-0-ra - mindkét alkalommal Budapesten.

Komoly: újabb világklasszis csapattársat kaphat Nikolics! " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Egybehangzó lapértesülések szerint szinte bizonyos, hogy Nikolics Nemanja újabb világklasszis csapattársat kap nyáron. Az új bombaigazolása a Chicago Fire-nek ugyanis Iker Casillas, a spanyolok mindenki által ismert hálóőre lenne. A 36 éves legenda távozik a Portótól, és családjával már meg is beszélték: Amerika felé veszik az irányt.

Legfrissebb hírek