Szuperkupa: a nézeteltérés oka a csapatok és az MLSZ között

2017. 06. 09. 14:48  |  MAGYAR FOCI

A Versenykiírás eléggé árulkodó…

Ellentétes vélemények láttak napvilágot az elmúlt napokban a Szuperkupával kapcsolatban. Ugye ez az a mérkőzés, amikor a bajnok és a kupagyőztes össze méri az erejét, általában az új bajnokság előtt. Idén viszont nem lesz ilyen rangadó, igaz, már tavaly sem volt - tudta meg az nb1.hu.
 
Legutóbb azért, mert a Ferencváros nyerte meg mindkét sorozatot, így nem volt értelme megrendezni a találkozót, viszont a zöld-fehérek átvették a kupát. A következő, azaz idei Versenykiírásba viszont már nem került be az a tétel, hogy a bajnokság és a kupasorozat befejeztével lesz Szuperkupa.
 
Az nb1.hu több forrásból úgy értesült: a csapatok direktbe nem kérték az MLSZ-től, hogy ne legyen megtartva ez a mérkőzés, de annyi gond volt vele az elmúlt években a gárdák részéről (nem volt megfelelő az időpont, a meccs helyszíne, nehezíti a felkészülést és a versenyzést a nemzetközi kupaporondon, egyebek), hogy inkább bele sem tették a szövetség illetékesei a Versenykiírásba.
 
A Versenykiírás tervezetét, úgy tudjuk, a bajnokág előtt megkapták most is a klubok véleményezésre, ám akkor nem érkezett a szövetség részére olyan észrevétel, hogy nincsen Szuperkupa, legyen. 
 
Ezért nem lesz idén nyáron ilyen mérkőzés…
 

Újabb balhé: nem egyezik a Fradi és az MLSZ álláspontja " MAGYAR FOCI › Magyar Kupa és Ligakupa

Mint arról az nb1.hu korábban beszámolt, idén sem lesz Magyar Szuperkupa-meccs. Az MLSZ hivatalos álláspontja szerint a klubok kérték, hogy maradjon el a döntő. A Fegyelmi Tanács hozta meg a határozatot. A Ferencváros operatív igazgatója, Nyíri Zoltán azonban azt állítja: ők biztosan nem kértek ilyet, szó sem volt ilyesmiről.

Legfrissebb hírek